Vágólapra másolva!
Szerdán a jégkorong Magyar Kupa negyeddöntőjében a Ferencváros 3–1-re legyőzte az UTE-t, és így 6-2-es összesítéssel került a négy közé. A mérkőzésen az Újpestből két játékost is véglegessel állítottak ki a játékvezetők, az ügyükben pedig döntött a fegyelmi bizottság.

Ennek értelmében a nyakra, fejre bottal támadó Sikorcin Ladislavot 3 mérkőzésre szóló eltiltással sújtották, és klubja, az Újpest 250 eurót kénytelen befizetni utána büntetésként.

Két újpestit is eltiltottak a Fradi elleni kupameccs után Forrás: fradi.hu/Nba

„Sikorcin Ladislav botját két kézzel a magasba emelve és felugorva, erős és közvetlen ütést mért ellenfele nyakára. Az esetnél a korong megjátszásának a szándéka nem merült fel. Az UTE játékosának a szándéka kizárólag a sérülésokozás volt. Az FTC-Telekom játékosa nem sérült meg a játékot folytatni tudta. Az ilyen és ehhez hasonló szándékos és sérülésveszélyes mozdulatok nem egyeztethetők össze a jégkorong értékeivel" – áll a fegyelmi bizottság határozatában.

A találkozó legelső percében szabálytalankodó Devin Di Diomete sem úszta meg büntetés nélkül. Az ellenfele lábát egy bedobás után kirúgó olasz is rögtön megkapta a maga végleges kiállítását, s a fegyelmi bizottság szigorát sem kerülhette el.

„Di Diomete Devin Robert a korong bedobásakor a játékkal egyáltalán nem foglalkozott. A korongbedobást követően az első mozdulatával hátulról kirúgta ellenfele mindkét lábát. A megmozdulás könnyen súlyos sérülést okozhatott volna ellenfelének" –áll az fb határozatában, amelyről az egymeccses és 100 eurós büntetésről számolnak be.

(forrás: nso.hu)