Vágólapra másolva!
A szombaton Japánban rajtoló világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen fejében már összeállt, hogy miként fogja kiválasztani a rajtra a 16 játékost.

Kim Rasmussen szerint három olyan poszt van jelenleg – kapus, jobbátlövő és beálló –, amelyre három játékosa van, így itt tud majd variálni azzal, kik kerülnek be a keretbe.

Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya Forrás: MTI/Illyés Tibor

„A Szöul Kupa után folytattuk a felkészülést. A három mérkőzés tapasztalata és a játékosok állapota alapján kell kijelölnöm a rajtra a tizennyolc játékos közül azt a tizenhatot, akiket a rajtra benevezünk. Figyelembe kell vennünk azt is, hogy három cserére adódik lehetőségünk a teljes torna alatt. Három posztra van három-három játékosunk, így a kapusok, a jobbátlövők vagy a beállók közül kerülnek be ketten-ketten az első mérkőzésre a keretbe" – mondta Kim Rasmussen a magyar kézilabda-válogatott Facebook-oldalának.

A magyar válogatott szombaton Kazahsztán ellen kezdi meg szereplését a Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.