Vágólapra másolva!
A finn élvonalbeli jégkorongbajnokságban szereplő Tappara francia csatára, Charles Bertrand a sípszó után ütővel ment a KooKoo magyar válogatott játékosának, Galló Vilmosnak a fejére. A válogatott csatár száját 12 öltéssel varrták össze, ráadásul két fogát is elveszítette. Ennek ellenére a harmadik harmadban visszatért a jégre.

A KooKoo a második helyen álló Tapparát fogadta a finn bajnokságban. A tamperei csapat az elmúlt évtizedben a finn élvonal egyik legerősebb klubjává vált, az elmúlt hét évben csak tavaly nem jutott a döntőbe, ekkor bronzéremmel kellett beérnie.

Egyik legjobb játékosuk a francia Charles Bertrand, aki szokatlan pályafutást tudhat maga mögött. Már 16 évesen elkerült Franciaországból, 18 éves kora óta játszik Finnországban, tavaly kipróbálta magát a KHL-ben, a szezont az NLA-s Fribourg-Gottéronnál fejezte be. Idén 23 meccsen szerzett 19 pontjával negyedik a Tappara házi kanadai tabelláján. Ezúttal mégsem játéktudásával, hanem kirívó durvaságával hívta fel magára a figyelmet.

Charles Bertrand kiütötte Galló Vilmos két fogát Forrás: youtube

A meccs felénél találkozott Bertrand és Galló Vilmos a KooKoo kapujának előterében, az ütközésből kisebb szóváltás lett, ezt zárta le sajátos módon a francia.

Gallónak két foga bánta az esetet, az öltözőben sebtében összevarrták, így a harmadik harmadra már visszatért,

oroszlánrészt vállalva csapata 2-1-es győzelméből – számolt be a jegkorongblog.hu.

A játékvezetők a helyszínen véglegessel díjazták az akciót, amit a KooKoo ki is használt. A liga fegyelmi bizottsága meg is vizsgálta az esetet, és úgy döntött:

további öt meccsről eltiltja a magáról megfeledkezett francia játékost.