Vágólapra másolva!
Talant Dujshebaev, a Kielce edzője vállalta a felelősséget a Veszprém elleni vereségért, azonban nem mehetett el szó nélkül betegséggel küzdő két kulcsjátékosa hiánya mellett sem. A sérüléséből visszatérve parádézó Sterbik Árpád szerint a feljavuló védekezés, és a hibák számának csökkentése volt a kulcs a győzelemben. David Davis, a veszprémi csapat edzője hihetetlen alázatról tett tanúbizonyságot a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A Telekom Veszprém 28-24-re legyőzte a lengyel bajnok VIVE Kielcét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában, amivel két pontra csökkentette lemaradását a B-csoportot vezető THW Kiellel szemben.

Talant Dujshebaev, a vendégek edzője mindenekelőtt gratulált a Veszprémnek a győzelemhez, majd kiemelte, mennyire büszke fiatal csapatára.

- mondta a korábbi magyar szövetségi kapitány.

A Kielce 21 éves török játékosa, Doruk Pehlivan is kiemelte a veszprémi közönség lelkesedését.

- emelte ki saját felelősségüket Pehlivan a vereségben.

Remek játékkal fordított a Veszprém a második félidőben Fotó: Csudai Sándor - Origo

David Davis, a Veszprém edzője a kapusokat méltatta:

- a spanyol edző hihetelen alázattal beszélt az egész sajtótájékoztató alatt.

"Megtiszteltetés, hogy két olyan fontos ember mellett ülhetek most itt a sajtótájékoztatón, mint az ember, akitől a játéknak az alapjait tanultam (Talant Dujshebaev - a szerk.), valamint akinek az oldalán a legnagyobb sikereket elértem aktív pályafutásom alkalmával (Sterbik Árpád - a szerk.)"

Sterbik Árpád kilenc gólt kapott a második félidőben, földöntúli védései nélkül tényleg nem sikerült volna legyőzni a Kielcét.

Sterbik már a mérkőzés szünetében érezte, hogy meglesz ez a mérkőzés.

- zárta mondandóját magabiztosan a 40. születésnapját szerdán ünneplő kapus.

A Veszprém a következő fordulóban a BL-címvédő Vardar Szkopjéhoz látogat, azaz december 1-jén megismétlődik a 2019-es Bajnokok Ligája döntője.