Vágólapra másolva!
Igazi rangadót láthatott csütörtök este a közönség a női Extraliga hatodik fordulójában. Az öt kör után egy vereséggel álló Swietelsky BRSE fogadta hazai pályán a hibátlan mérleggel érkező Fatum-Nyíregyházát. A magas színvonalú találkozót 3:0-ra a vendégek nyerték, így továbbra is egyedüliként mondhatják el magukról, hogy veretlenek a bajnokságban.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, előbb 5-2-re, majd 11-7-re is vezettek a békéscsabaiak ellen. Ekkor érezte úgy a hazaiak mestere, Vasja Samec Lipicer, hogy egy időkérés keretein belül rendezze a sorokat. Ezután sem sikerült kellőképpen zárttá tenni a csapat védekezését, így állandósult a három pont körüli különbség a felek között. A szlovén edző 20-15-nél ismét kikérte az idejét, és a koncentráltabb nyitás fogadásra kérte az övéit. Ezúttal sikerrel járt, rögtön két gyors pontot szerzett az együttes, ekkor a vendégek trénere, Hollósy László szakította meg a játékot, hogy rendbe szedje az övéit. Ezután már nem volt megállás, a liga egyik legjobb blokkolójának, Pintér Andreának köszönhetően a vendégek 25-19-re nyerték az első szettet.

Támadásban és védekezésben is jobb volt a piros mezes Nyíregyháza Fotó: Mudra László - Origo

A rövid szünetet követően összeszedték magukat a csabaiak és mind védekezésben, mind támadásban magasabb fokozatba kapcsoltak. 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd három gyors ponttal 11-8-ra elléptek a hazaiak, ami után Hollósy mester időt kért. Sikerült felrázni az övéit, 12-12-es állásnál Vasja Samec Lipicer gondolta úgy, hogy ideje beszélni az együttesével. A szett hajrájában ismét kinyílt az olló a Nyíregyháza javára,

jól működött a magasságbeli fölény a blokkoknál és a támadások befejezésével sem volt probléma.

Az i-re Pintér tette fel a pontot, fantasztikus szervájával 25-18-ra a második szett is a vendégeké lett.

A harmadik felvonásban a hazaiak mindent beleadtak, előbb 8-3-ra, majd 10-5-re is vezettek. Hollósy mester ki is kérte gyorsan mind a két idejét, hogy felrázza a tavalyi szezonban a bajnokságot ezüstéremmel záró csapatát. A játékosok nem okoztak csalódást trénerüknek, kiegyenlítettek és egészen 17-17-ig a felek egymást váltva gyűjtötték a pontokat. 21-19-et mutatott az eredményjelző a békéscsabaiaknak, amikor a hazaiak vezetőedzője kérte ki az idejét, hogy kiadja az utasításokat a szett megnyeréséhez. A 23-22-es állást követő játékban a vendégek jogosan reklamáltak, amikor az antennáról lepattanó labdánál először 24-22-re módosították az eredményt, de végül 23-23 lett az állás. A végjáték rendkívül izgalmasan alakult, a Békéscsabának és a Nyíregyházának is 2-2 meccslabdája volt.

Az idegek harcát a vendégek nyerték, 28-26-ra behúzták a harmadik játszmát, ezzel 3:0-ra megnyerték a mérkőzést.

A békéscsabaiak utoljára februárban kaptak ki hazai pályán a Nyíregyházától, az idei bajnoki kiírásban pedig elszenvedték a második vereségüket (Kaposvár is nyerni tudott Békéscsabán). A nyíregyházi csapat ezzel a sikerrel továbbra is hibátlanul vezeti a bajnokságot hat fordulót követően.

Eredmény:
Swietelsky BRSE - Fatum-Nyíregyháza: 0-3 (19-25, 18-25, 26-28)