Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában két győzelemmel és két vereséggel álló magyar bajnok Falco KC Szombathely és az Egis Körmend csapat is felkerült az eurobasket.com legjobb 100 európai férfi kosárcsapatot tartalmazó listájára.

A magyar férfi kosárlabda-csapatok utóbbi időben elért nemzetközi sikerei elérték az eredményüket: a magyar bajnokság tavalyi szezonjának két döntőse, az Egis Körmend és a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely is felkerült az eurobasket.com oldal top100-as listájára.

A rangsort az orosz CSzKA Moszkva vezeti, minimális hátrányban követi őt Hanga Ádám csapata, az FC Barcelona, a dobogóra pedig még a szintén spanyol Real Madrid fért fel. A magyar válogatott honosított játékosának, Jarrod Jonesnak az együttese, a török Darüssafaka a 29. pozíciót foglalja el. A Vojvoda Dávidot is foglalkoztató, olasz Reggio Emilia 97 ponttal, hetvenegyedik, Keller Ákos új csapata, a horvát KK Zadar 91 ponttal nyolcvankilencedik.

Az Egis Körmend 97 ponttal hatvankilencedik a tavalyi és idei FIBA Európa-kupa sikereknek köszönhetően, míg a bajnoki címvédő Falco 89 egységgel kilencvenhatodik.

(bb1.hu)