Vágólapra másolva!
Montenegró után Spanyolország is kihirdette utazó keretét a 2019-es női kézilabda-világbajnokságra. Mindkét csapat közvetlen riválisa lesz Kim Rasmussen csapatának. A spanyolok keretébe egy visszatérő és egy hazánkban kézilabdázó játékos is bekerült.

Ismét meghívót kapott a spanyol női kézilabda-válogatott keretébe Alexandrina Cabral Barbosa. A Nantes 33 éves átlövője a 2018-as Európa-bajnokságon nem volt tagja Carlos Viver együttesének. Most az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra visszakerült az éppen generációváltáson áteső spanyol csapatba. Szintén a keret tagja a korábban a nyáron az FTC mezét hat év után a Siófok mezére cserélő Nera Pena is.

A magyar válogatott csoportriválisai közül Montenegró is túl van a szűk keret kihirdetésén. Románia eddig csak a 22 fős bő keretét hirdette ki. Azt, hogy ki lesz az a 16 kézilabdázó, aki utazhat Japánba, csak pár napon belül teszi közzé Tomas Ryde.

A románokhoz hasonlóan Kim Rasmussen is még csak a 28 fős, bő keretét tette közzé vasárnap este. Az utazó keret megnevezésére várhatóan a hétvége folyamán kerül majd sor.

A magyar női válogatott 28 fős világbajnoki kerete:

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO), SZIKORA Melinda (Siófok KC), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), KOVÁCS Anett (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HÁMORI Konszuéla (Váci NKSE), KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOVÁCS Anna (DVSC Schaeffler), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (Váci NKSE), TÓTH Gabriella (Érd), VÁMOS Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), DEBRECZENI-KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EUbility Group Békéscsabai ENKSE)
Balszélsők: HÁRSFALVI Júlia (Siófok KC), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Beáta
Kapusedző: BAKOS István

A Szöul Kupa programja (magyar idő szerint):

November 23., szombat:
8:10 Koreai köztársaság-Szerbia
10:00 Oroszország–Magyarország
November 24., vasárnap:
8:10 Szerbia-Oroszország
10:00 Koreai köztársaság–Magyarország
November 26., kedd:
8:10 Magyarország–Szerbia
10:00 Koreai köztársaság-Oroszország

A magyar válogatott csoportmérkőzései a 2019-es női kézilabda-világbajnokságon(magyar idő szerint):

November 30., szombat, 10:00: Magyarország-Kazahsztán
December 1., vasárnap, 10:00: Spanyolország-Magyarország
December 3., kedd, 7:00: Magyarország-Montenegró
December 4., szerda: 11:00: Magyarország-Szenegál
December 6. péntek, 11:00: Románia-Magyarország

A világbajnokság győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőt játszhatnak 2020 márciusában.