Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém 34-33-ra kikapott a lengyel Vive Kielce otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, szombaton.

A két együttes 13. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Veszprém szempontjából kilenc győzelem, két döntetlen és két vereség.

Férfi BL, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
PGE Vive Kielce (lengyel)-Telekom Veszprém 34-33 (17-17)

Az előző idényben BL-ezüstérmes vendégek keretéből ezúttal Székely Márton, a svéd Andreas Nilsson, a francia Kentin Mahé, valamint a lengyel Pawel Paczkowski maradt ki. Jól kezdett a Veszprém, többször is támadhatott a kétgólos vezetésért, de kimaradtak a ziccerek. Ezt követően Alex Dujshebaev vezérletével fordított a Kielce, amely csak azért nem tudott meglépni három találattal, mert a Sterbik Árpád helyére beállt Vladimir Cupara jól védett.

A szünetben ismét döntetlen volt az állás, a második félidőt viszont egy 6-1-es sorozattal kezdte a Kielce. A vendégek egy 4-0-s szériával egyenlítettek, majd a hajrában percekig 31-30 volt az állás a lengyelek javára. Néhány elhibázott lövés után ismét a hazaiak voltak eredményesek, ezzel ismét lendületbe jöttek, és Andreas Wolff védéseire alapozva végül egy góllal győztek.
A mezőny legeredményesebb játékosa Alex Dujshebaev volt 11 góllal, a veszprémiek közül Dragan Gajic hétszer talált be.

A MOL-Pick Szeged vasárnap a szlovén RK Celje PL csapatát fogadja, a három győzelemmel és három vereséggel álló Veszprém pedig egy hét múlva a fehérorosz Meskov Breszt vendége lesz a BL csoportkörében.