Társoldalunk:

Második meccsét is megnyerte a Dunaújváros a női vízilabda Euroligában

2019.11.01. 19:56

A Dunaújváros második mérkőzésén is győzött a női vízilabda Euroliga első selejtezőkörének pénteki nyitónapján, hatgólos vereséget mérve az orosz Kinyef Kirisi csapatára.

A római tornán a magyar együttes a délelőtti első meccsén szorosabb találkozón, 12-10-re nyert a holland ZV De Zaan együttesével szemben. 

A Dunaújváros csapata két győzelemmel kezdett az EuroligábanForrás: Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület/Facebook

Az Euroliga első selejtezőkörében a Dunaújváros mellett további három magyar csapat - az UVSE, a Ferencváros és a BVSC - érdekelt. A négy selejtezőcsoportból az első három-három jut tovább. Az előző idény négyes döntőjének résztvevői - a spanyol Sabadell, a görög Olympiakosz és Vuliagmeni, továbbá az olasz Orizzonte - csak a következő szakaszban csatlakoznak a küzdelmekbe.

A BVSC már csütörtökön bemutatkozott C jelű berlini csoportjában, fölényes, 24-1-es sikert aratva a szlovákiai Olympia Kosice felett. A zuglói vasutascsapatnak pénteken szünnapja van, szombaton viszont két meccset is játszik.

Az UVSE fölényesen győzött, az FTC viszont három góllal kikapott az Euroliga első selejtezőkörének pénteki játéknapján.

A B csoportban a magyar bajnoki címvédő hazai környezetben, a Hajós uszodában mért 14 gólos vereséget francia ellenfelére, a Lille-re. A Ferencváros ugyanakkor nagy csatában, de alulmaradt a D jelű csoport házigazdája, a holland Utrecht ellenében.

Eredmény, női vízilabda Euroliga, 1. selejtezőkör

A csoport (Róma):

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphic - Kinyef Kirisi (orosz) 14-8 (6-2, 1-2, 4-2, 3-2)
a magyar csapat góldobói: Gurisatti 6, Horváth 4, Garda 2, Brezovszki, Mahieu 1-1

B csoport (Budapest):
UVSE-Hunguest Hotels - Lille (francia) 23-9 (8-4, 4-3, 6-2, 5-0)
a magyar csapat góldobói: Kisteleki 5, Antal, Keszthelyi 4-4, Rybanska, Baksa 2-2, Szücs, Mucsy, Faragó, Telek, Valentin, Peresztegi 1-1

D csoport (Utrecht):
Utrecht (holland) - FTC-Telekom Waterpolo 14-11 (4-2, 4-3, 4-4, 2-2)
a magyar csapat góldobói: Máté, Kövesdi 3-3, Illés 2, Pőcze, Muzsnay, Neszmély 1-1