Vágólapra másolva!
A remeklő Hanga Ádám által irányított Barcelona a szuperkupa és a bajnokság után az Euroligában is egy szoros meccsen győzte le a Valenciát, így a katalánok immár egyedüli veretlen csapatként állnak a tabella élén - számolt be róla a kezdo5.hu szakportál.

A veretlen Barcelona a nyeretlen honi rivális Valencia ellen kezdte meg az idei első dupla Euroliga-fordulót. A két csapat immár harmadszor találkozott a szezon során, hiszen korábban a szuperkupában és a bajnokságban is játszottak egymással. Mindkétszer Hanga Ádámék örülhettek a szoros összecsapások végén, és bár az ezen a tabellán elfoglalt helyezések nem ezt mutatják, de most is éles csatára volt kilátás, hiszen a Valencia az eddig mutatottnál jóval jobb csapat, a Barca pedig ezúttal is nélkülözni kényszerült mindhárom klasszikus irányítóját (Heurtel, Pangos, Delaney).

Játékszervezésben így ismét Hangára várt kulcsszerep, és ezt a feladatot szépen meg is oldotta a magyar játékos. A pontokért kezdetben Alex Abrines és Nikola Mirotic, majd pedig elsősorban Cory Higgins felelt, de San Emeterióék is jól tartották magukat és egy valóban nagyon szoros meccset játszottak a felek. 66-68-ig felváltva vezettek a csapatok, amikor is Hanga visszaállt a kispadról és óriási lökést adott a Barcának duplájával, nagy triplájával, labdaszerzésével és gólpasszával. 8 megválaszolatlan pontot szereztek a hazaiak, ez pedig a meccset eldöntő időszaknak is bizonyult végül, hiába jött fel még egyelten pontra a Valencia, a vendégek fordítni nem tudtak.

Hanga Ádám ismét kezdőként lépett pályára és 30 perc alatt 13 pontot (3/3 dupla, 3/1 tripla, 4/4 büntető) dobott, leszedett 3 lepattanót, kiosztott 6 gólpasszt, szerzett 2 és eladott 1 labdát, beütött és kiharcolt 3-3 faultot, így 21-es indexmutatóval zárt, ami Mirotic mögött szorosan a második legjobb volt a Barcában.

Euroliga, alapszakasz, 5. forduló
FC Barcelona (spanyol, 5-0) – Valencia Basket (spanyol, 0-5) 83-77