Vágólapra másolva!
Szerdán este a női kosárlabda Euroliga B-csoportjában a Sopron által idegenben legyőzött francia BLMA Montpellier hazai pályán óriási meglepetésre 74-61-re legyőzte a tavalyi döntős orosz Kurszkot. A Kurszk edzője az a Roberto Iniguez, aki tavaly még Sopronban irányította a csapatot. A Kurszk tehát elvesztette veretlenségét. A csoportban a Sopron 100 százalékos, ezt kellene megőrizni csütörtökön este Gironában.

A spanyol bajnok a stabil szereplőnek számító Salamancát ütötte el az idei Euroliga szerepléstől. Sokáig egyébként Gironában is ment a számolgatás, de végül bevállalták az indulást a legrangosabb sorozatban, ahol korábban már megfordultak, nem sok maradandót alkotva.

Elég nagy volt a játékosmozgás is a klub háza táján. Gyakorlatilag a csapat fele áthelyezte a székhelyét máshova. Az érkezők névsorát tekintve azonban nem lehet kijelenteni, hogy gyengültek volna. Sőt. Igaz, Sonja Petrovicot úgy igazolták le, hogy tisztában voltak vele, a szerbek világklasszisára műtét vár. Így is bizalmat szavaztak neki, és biztosak lehetünk abban, hogy visszatérése hatalmas erősítés lesz.

Két forduló után Gáspár Dávid együttese kapta a legkevesebb pontot a sorozatban. A Lattes Montpellier 30.5%-os mezőnymutatóval 18, a Fenerbahce 38.8%-os mutatóval 23 mezőnykosarat ért el mindössze. Két forduló után a magyar csapat ellen értékesítették a legalacsonyabb százalékkal a mezőnykísérleteiket a csapatok. Ez mindenképpen jó előjel a csütörtök esti meccs előtt.