Vágólapra másolva!
A MOL-Pick Szeged rendkívül izgalmas és szoros mérkőzésen 24-24-es döntetlent játszott hazai pályán a Flensburggal a kézilabda Bajnokok Ligájában. Egyik csapat sem vezetett két gólnál többel, valamint mindkét félidő 12-12-re végződött, így teljesen igazságosnak mondható döntetlen született, két extra teljesítménnyel.

A Flensburg két győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligáját, igaz, eddig elkerülte az A-csoport legjobb csapatait: Celjében egy góllal tudott nyerni a német együttes, majd az Elverumot verte otthon héttel. A Szeged az első fordulóban a Barcelonával szemben aratott háromgólos sikert, Párizsban viszont kikapott öttel a PSG-től, viszont ennek a mérkőzésnek a favoritja volt.

Támadásban egyik csapat sem kezdte jól a találkozót, szűk 10 perc alatt mindössze hat gól született, 3-3 volt az állás. Aztán a Flensburg két gyors találattal ellépett, Juan Carlos Pastornak időt kellett kérnie. Maqueda révén zárkózott a Szeged, de a német együttes továbbra is tartotta minimális előnyét. Aztán Mikler Roland 5-6-nál hetest fogott, a túloldalon Radivojevics nem hibázott, ezzel lett ismét egál. Egészen látványos gólok születtek a mérkőzésen, több kínai figurát is láthatott az Újszegedi Sportcsarnok közönsége, majd a 18. percben ünnepelhetett is, mert a meccs során először átvette a vezetést a Szeged, Radivojevics 4. góljával 8-7 volt az állás.

Sigurmansson cunderből, Stepancic szintén kínaiból volt eredményes, kettő volt a magyar csapat fórja, sőt, a plusz háromért is támadhatott.

Ez azonban nem sikerült, ráadásul a hátrányt hamar eltüntette a Flensburg, amely a félidő utolsó másodperceiben kiegyenlített, 12-12-vel fordultak a felek.

A német együttes rosszul kezdte a második félidőt, rengeteg labdát adott el, de a Szeged csak egy gólt tudott szerezni ezekből. Källman kiállításával emberelőnybe került a Flensburg, és szinte azonnal egyenlített, de Bánhidi rögtön válaszolt Canellas sokadik remek asszisztjából, aztán a következő akcióban lekopírozták az előző figurát, megvolt megint a plusz kettő.

Ismét volt esély arra, hogy háromra nőjön a különbség, de megint az történt, mint az első félidő hajrájában: kihagyott helyzetek és eladott labdák után egyenlített a Flensburg,

Johannessenre nem volt ellenszere a Szegednek. Bodó Richárd gólja nagyon kellett, ami újra a vezetést jelentette, és szerencsére Radivojevics sem lassított, a 45. percben 8 gólnál járt, viszont a németek fordítottak és hosszú idő után ismét vezettek. Stepancic egyenlített a következő támadásból, Radivojevics révén pedig ismét a Szegednél volt az előny, de Johannessen tartotta vele a lépést.

Bogdan Radivojevics óriásit játszott a Flensburg ellen Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Bánhidi góljával 21-20-as szegedi vezetéssel léptek a csapatok az utolsó tíz percbe, de a Flensburg egyáltalán nem akart leszakadni. Aztán 22-22-nél Mikler őrületesen nagyot védett Johannessen ziccerénél, majd végre Bombac is betalált. Rögtön jött az egyenlítés, az utolsó három perc 23-23-mal indult, Radivojevics hetesből meglőtte a 11. gólját, de megint gyorsan válaszoltak. Bánhidi ziccert rontott, szabálytalankodtak ellene, de nem ítéltek semmit a játékvezetők. 19 másodperc volt hátra, a győzelemért támadhatott a Flensburg. Maqueda viszont remekül védekezett, lövésig sem jutottak a németek, mindössze egy időntúli szabaddobásig, de ezt Jeppsson a falba dobta.

A vége 24-24, mindkét félidő 12-12-vel zárult, igazságosnak mondható eredmény született, de a Szeged mindenképp csalódott lehet.

A hazaiaknál Radivojevics 11/11-es, a vendégeknél Johannessen 9/13-as mutatóval végzett.

Végeredmény, kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport:
Mol-Pick Szeged - SG Flensburg-Handewitt 24-24 (12-12)