Vágólapra másolva!
A női röplabda Challange Kupában (ez a harmadik számú európai kupasorozat) induló Újpest csapatának decemberben 11 ezer kilométert kell utaznia egyetlen mérkőzés lejátszásáért. Az úti cél a fagyos szibériai Krasznojarszk lesz, itt játszik ugyanis a Jenyiszej Krasznojarszk, az Újpest kupaellenfele. A CEV úgy látszik, nem ismer határokat, tőlük akár a Csendes-óceán partján fekvő Vlagyivosztok is elindulhatna az európai kupasorozatban.

Nemcsak az irdatlan távolság, hanem a Budapest és Krasznojarszk közötti 6 órás időkülönbség is komoly feladat elé állítja az Újpestet.

Jelenleg csak 5 óra az eltérés a két város között, ez akkor ugrik 6-ra, amikor október végén Magyarországon átállunk a téli időszámításra.

A Krasznojarszk az a csapat, amelyet minden európai kupainduló el akar kerülni. A Budapesttől 5500 kilométerre fekvő szibériai városban decemberben már tombol a tél, közvetlen repülőjárat pedig nincs a magyar fővárosból oda.

A leggyorsabb út is (átszállással együtt) több mint 11 óra,

azaz ez is alaposan megviseli majd a magyar csapat játékosait.

A Béke sugárút Krasznojarszkban Forrás: Sputnik/RIA Novosti/Chin-Mo-Tsay

A két mérkőzésből álló kupacsata első összecsapása Budapesten lesz, ennyiből talán kedvezőbb az Újpest helyzete, hogy a visszavágó előtt csak egyszer kell utazni, míg az oroszoknak kétszer. Ugyanakkor a Krasznojarszk szakmailag erős együttes, azaz ennek a párharcnak nem az Újpest az esélyese.

Hogy a magyar csapatok számára fokozzuk a gyönyört, a szibériai egylet azonos ágon szerepel a Challange Kupa másik magyar indulójával, a Békéscsabával. Ha az oroszok és a BRSE is eljut a legjobb négy közé, akkor ott jöhet össze a BRSE-Jenyiszej párharc.