Vágólapra másolva!
A DVTK női kosárlabdacsapata szerdán este 18.30-kor az olasz Venezia ellen kezdi meg az Euroliga-selejtezőt. A pároscsata győztese a sorozat főtáblájára kerül. A miskolci női együttes még soha nem járt ilyen magasságokban, amelyet sokan a mennyországnak neveznek, de azok sem járnak messze az igazságtól, akik a poklot, vagy a vágóhídat emlegetik az Euroliga kapcsán.

A remek játékosokból álló miskolciak a tavalyi szezon ezüstérmeseként játszhatnak selejtezőt - a bajnok Sopron Basket alanyi jogon főtáblás. Az olasz Venezia egy évvel ezelőtt sem élte túl a selejtezőt, akkor a lett TTT Riga verte ki őket. Ha a DVTK tújutna az olaszokon, elképesztően kemény csoportba és illusztris társaságba csöppenne.

Ebben az esetben ugyanis az Euroliga 2019-20-as szezonjában az A-csoportba kerülne be a miskolci csapat.

Ellenfelei között ott lenne a címvédő orosz Jekatyerinburg

(amely ebben az idényben is kiemelkedik a mezőnyből), a tavalyi bronzérmes cseh USK Praha, egy másik orosz csapat, az Orenburg (ahol a Sopronból távozó amerikai Yvonne Turner játszik), a török Cukorova, a francia Bourges, a lett Riga és a belga Castors csapata. Ez egészen elképesztően nehéz csoportbeosztás lenne minden együttesnek - a DVTK-nak is.

Amikor a címben a vágóhídról írtunk, arra gondoltunk, hogy az alapszakasz 14 mérkőzése alaposan megvisel minden olyan klubot, amely nem orosz, vagy török lobogó alatt indul csatába.

(Bár éppen a török szupercsapat, a Fenerbahce elmúlt két évi vesszőfutása mutatta meg, hogy még az ilyen díszegyleteknek sem mindig könnyű lenyomni ezt a 14 meccset - a bajnokság és a nemzeti kupasorozat mellett.)

Ha bejut a DVTK, így játszik a főtáblán

Könnyűnek nem nevezhető a DVTK első négy meccse a főtáblán - amennyiben eljut oda a miskolci csapat. A két idegenbeli meccs hosszú utazással jár, a hazai meccseken pedig a tavaly negyeddöntős Bourges mellett a Jekatyerinburg érkezne Miskolcra.
1. forduló: Bourges (otthon)
2. forduló: Cukorova (idegenben)
3. forduló: Jekatyerinburg (otthon)
4. forduló: Orenburg (idegenben)
5. forduló: Castors (otthon)
6. forduló: USK Praha (otthon)
7. forduló: TTT Riga (idegenben)
A 8-14. fordulóban a fenti meccsek ugyanebben a sorrendben, fordított pályaválasztással következnek.


"Bízom benne, hogy lesz még fontosabb mérkőzésünk az év során, de az biztos, egy nagyon fontos találkozó vár ránk. A kedd délelőtti edzésen szinte vissza kellett fogni a lányokat, mert nem bírtak magukkal, nagyon várjuk már, hogy egy telt háznyi közönség előtt játszunk - bizakodott Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője.

Az elmúlt évben eljutottunk egy olyan szintre, amit ha meglépünk, akkor az minden várakozást felülmúl.

Több nehézséggel küzdünk, például Chanel Mokango sérülése miatt két hete Ziomara Morrison érkezett, aki elég komoly szakmai múlttal rendelkezik, azonban kell még egy kis idő, hogy őt is beillesszük a játékrendszerünkbe.

Cziczás László csapatára óriási feladat vár az olasz Venezia ellen Forrás: dvtk.eu

Az ellenfelünk olasz válogatott játékosokkal, szupersztárokkal teletűzdelt csapat - tért át az ellenfélre a sportszakember. Hozzánk hasonlóan az együttes magja együtt maradt, de új edzővel, és valószínűsíthetően új koncepcióval vágnak neki az idénynek.

A tavaly elkezdett úton megyünk tovább, és bízom benne, idén is ugyanolyan sok szép pillanatot élünk át közösen. Egy oda-visszavágós párharcban lélektanilag sokat számít az első mérkőzés, amiből nagyon jól is kijöhetünk, de bajba is kerülhetünk. Egy nagyon szoros első mérkőzésre számítok, nagyon örülnék egy olyan eredménynek, ami következtében Velencében dőlne el a továbbjutás" - zárta Cziczás László.

nyilatkozta Medgyessy Dóra, aki Cyesha Goree társaságában 3x3-as világbajnoki ezüstérmet nyert nyáron. Ilyen szurkolótábor előtt már párszor megmutattunk, hogy nincs lehetetlen, sok szép sikert arattunk együtt. Egyet ígérhetek: mindent megteszünk a győzelem érdekében" - mondta Medgyessy Dóra.

A nyilatkozatokat a DVTK honlapjáról vettük át.