Vágólapra másolva!
A negyedik negyed elején 18 ponttal is vezetett már a DVTK az olasz Venezia ellen a női kosárlabda Euroliga-selejtező első mérkőzésén, ebből az előnyből 10 pont megmaradt, így a magyar csapat 85-75-re legyőzte ellenfelét. Ez a győzelem nagyszerű teljesítmény, a főtáblára jutás azonban csak a második, olaszországi mérkőzésen dől majd el.

Az első negyedben egészen elképesztően játszott a magyar csapat és

ezt a 10 percet 31-15-re nyerte meg.

Szinte hibátlan volt a miskolci csapat játéka, az olaszok szinte azt sem tudták, hol vannak. Várható volt, hogy ezt a tempót nem lehet a meccs végéig tartani, mégis abban bíztunk, hogy a DVTK fokozni tudja a nyomást olasz ellenfelén.

A Venezia - amely egy évvel ezelőtt a lett TTT Riga ellen vérzett el a selejtezőben - a folyatatásban összekapta magát. A második negyed teljesen más képet mutatott, mert ezt a 10 percet az olaszok nyerték meg 25-19-re. A védekezéssel nem sokat foglalkoztak a csapatok, a támadásbefejezéseknél ebben a szakaszban nem volt olyan pontos a Diósgyőr.

A második félidőben az volt a cél, hogy minél nagyobb előnyt építsen ki a magyar csapat.

A negyedik negyed elején már 18 ponttal, 79-61-re vezetett Cziczás László csapata.

A masszívan játszó velenceiek nem hagyták magukat, nekik az volt a céljuk, hogy minél kisebb különbségű vereséget szenvedjenek - az ugyanis látszott, hogy a Venezia ezt a meccset nem nyeri meg. A végén már elfáradt a magyar csapat, de iszonyatos erőfeszítések közepette 10 pontot megőrzött az előnyéből. 85-75 lett a vége, amely jó alapot adhat az egy hét múlva esedékes visszavágóra, ugyanakkor a magyar ezüstérmesnek nagyon oda kell figyelnie majd az olaszországi mérkőzésen.

"Nagyon szép mérkőzést játszottunk, a lányok újra egymásra találtak a drukkereikkel.

A visszavágó nehéz lesz, a tíz pont jelentős előny, de a párharc végkimenetelét tekintve határeset. Lehet, még mindig nem mi vagyunk a továbbjutás favoritjai" - nyilatkozta a meccs után a DVTK honlapján Cziczás László.

Női kosárlabda Euroliga-selejtező, 1. mérkőzés: DVTK-Reyer Venezia 85-75 (31-15, 19-25, 17-15, 18-20.)
DVTK: Medgyessy 7/3, Pusztai 9/3, Škorić 9/3, Goree 17, Morrison 28. Csere: Szűcs R. 4, Zele 7, Kiss A. 4.
Venezia: Gorini 2, Anderson 13/9, Bestagno 10, De Pretto 2, Steinberga 22/3. Csere: Carangelo 3, Ciabbatoni 4, Pastore, Macchi 10/6, Penna 9/3.