A spanyol királyi pár is köszöntötte a világbajnok kosarasokat

Kings of Spain receive the National Basketball team World Champions QUEEN madrid politc TEAM gasol Royalty SPORT juan carlos KING Spain sergio scariolo World Champions letizia Kings National Basketball felipe Int sofia HOSPITAL
Madrid Spain; 16/09/2019.- Rudy Fernandez captain of the team shows the cup to the king. Felipe VI and Letizia Kings of Spain receive the National Basketball Team in audience at the Palacio de La Zarzuela that won China 2019 World Championship obtaining the title of World Champions. Photo: Juan Carlos Rojas/Picture Alliance | usage worldwide
Vágólapra másolva!
VI. Fülöp spanyol király és felesége, Letizia Ortiz is köszöntötte a spanyol férfi kosárlabda-válogatott tagjait, akik vasárnap megnyerték a kínai rendezésű világbajnokságot.

A játékosok megmutatták a királyi párnak a trófeát, majd a közös képhez Rudy Fernández csapatkapitány az uralkodó nyakába akasztott egy vb-aranyérmet.

A válogatott elvitte a győzelmi serleget Pedro Sánchezhez, a jelenlegi ügyvezető kormányfőhöz is, a szurkolók pedig a Kolumbusz téren köszönhették a játékosokat, ahová a csapat egy nyitott busz tetején érkezett meg.

A királyi párnak nagyon tetszett a trófea Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Juan Carlos Rojas

Az együttes mind a nyolc találkozóját megnyerte a vb-n, bár az elődöntőben az ausztrálokat csak kétszeri hosszabbítást követően múlta felül 95-88-ra, a fináléban az argentinok ellen már magabiztosan, 95-75-re győzött.

Király és világbajnok is Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Juan Carlos Rojas

A spanyolok történetük során másodszor lettek világbajnokok férfi kosárlabdában, először 2006-ban, Japánban diadalmaskodtak.
Spanyol sajtóbeszámolók szerint a vasárnapi vb-döntő minden idők legnézettebb kosárlabda-mérkőzése volt az országban.