Hetedik helyen végzett a világbajnokságon az amerikai kosárválogatott

(SP)CHINA-BEIJING-BASKETBALL-FIBA WORLD CUP-USA VS POL (CN) se
Donovan Mitchell nem pukkadt ki a torna végére sem
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok csapata 87-74-re nyert Lengyelország ellen a kínai világbajnokság helyosztóján, így a hetedik helyen végzett. A szerb válogatott ötödik lett, mivel a szombati második helyosztón kilenc ponttal legyőzte a cseh csapatot.

Gregg Popovich csapata előbb a negyeddöntőben a francia válogatottól, majd az ötödik-nyolcadik helyért játszott meccsen a szerbektől is kikapott, így csak a hetedik helyért küzdhetett, ami így is fennállása legszerényebb eredménye.

Donovan Mitchell nem pukkadt ki a torna végére sem Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/Ju Huanzong

Az amerikaiak nagyon jól kezdtek, az első negyedben rögtön 14 pontot vertek a lengyelekre. A harmadik negyedet hiába hozták kilenc ponttal az európaiak, már nem volt visszaút, 87-74-re nyert az Eyesült Államok csapata.

Az amerikaiak legeredményesebb játékosa a 16 pontos Donovan Mitchell lett, aki adott tíz gólpasszt is, Khris Middleton 13, Derrick White 12 pontot dobott. A lengyeleknél Mateusz Ponitka 18 pontot dobott.

A legutóbb ezüstérmes szerbek a kiegyenlített első negyed után a második szakaszban jelentős hátrányba kerültek (41-50), de a harmadikban rögtön javítani tudtak. Ezt a tíz percet 16 ponttal nyerték meg, ezzel fordítottak, az utolsó negyedben pedig megőrizték előnyüket, sőt, még kicsit növelték is.

Eredmény:
az 5. helyért:
Szerbia-Csehország 90-81 (20-20, 21-30, 28-12, 21-19)
a 7. helyért:
Egyesült Államok-Lengyelország 87-74 (28-14, 19-16, 16-25, 24-19)