Vágólapra másolva!
A MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék a második idényét kezdi meg pénteken a szlovák jégkorongligában.

Bemutatkozó szezonjában a két magyar csapat egymás ellen mérkőzött a rájátszásért, és az újbudaiak mindhárom meccset nyerve jutottak a negyeddöntőbe. Ott a MAC 4-1-re vesztette el a Zólyommal vívott párharcot.
A miskolciak saját közönségük előtt éppen a Zólyom ellen kezdik meg az idényt, míg a fővárosi együttes Nyitrán indítja a Tipsport ligát.

A második fordulóban, vasárnap pedig következik az idény első egymás elleni találkozója a Tüskecsarnokban. Az előző idényben nyolcszor találkoztak a csapatok, ebből hatszor a MAC ünnepelhetett.

A DVTK felkészülését nehezítette, hogy a komplett csapat ételmérgezést kapott augusztus végén a poprádi felkészülési tornán, ezzel együtt Marcel Rodman vezetőedző a hatodik helyet tűzte ki célul a sorozat honlapján. Majoross Gergely, a MAC trénere szerint az újabb rájátszás óriási teljesítmény lenne, de a kiegyensúlyozott mezőnyben lépésről lépésre kell haladni.

Megcélozza a felsőházat a DVTK Forrás: DVTK Jegesmedvék Szurkolói/Facebook

Az idénynek a két magyar csapat mellett 11 szlovák gárda vág neki, köztük a legutóbbi három kiírásban győztes Besztercebánya,

valamint az orosz ligából (KHL) 2012 után visszatérő Slovan Bratislava.

Az alapszakaszban 48 mérkőzés vár az együttesekre, minden ellenféllel négyszer találkoznak, kétszer saját közönségük előtt, kétszer idegenben. Ezt követően az első hat a felsőházban, a 7-12. helyezettek pedig az alsóházban folytatják szereplésüket. Utóbbi első két helyezettje csatlakozik a felsőházi csapatokhoz a negyeddöntőben, ahonnan egyenes kieséses rendszerben folytatódnak a küzdelmek.