Vágólapra másolva!
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által 2012-ben elindított Kosárlabdázás Napja program idén is folytatódik. A program a nagyszínpadi ünnepélyes megnyitóval indul szeptember 14-én reggel 9.00 órakor a Hősök Terén.

A 27. Streetball Challenge sorozat hagyományosan a Hősök terén megrendezendő záró eseménye az NKM Streetball Open, melyen az eddigi állomások győzteseihez csatlakozhatnak a Budapesti 17 kategória győztesei. Több mint 750 csapat (3000 fő), közel 5000 résztvevő a dobóversenyeken és további 30000 látogató jellemezte a 2019. évi szezont. Ezek a számok a fináléval még növekedni fognak – számolt be a hunbasket.hu.

A Budapest 3x3 kupában a budapesti utánpótlás egyesületek csapatai mérhetik össze tudásukat. A BKSZ támogatásával a hagyományok őrzésére is gondolva, egy Szenior torna is kiírásra kerül, ezzel is emlékezve a szebb időket látott élvonalbeli budapesti kosárlabdázásra. Ennek ékes bizonyítékaként köszöntjük az idén 70 éves Budapesti Honvéd Kosárlabda Szakosztályának tagjait, akik mindösszesen 33 felnőtt férfi bajnoki címet szereztek.

A nap folyamán kerül megrendezésre az NKM támogatásával az NKM Kerekesszékes kosárlabda torna idén már hat csapat részvételével. A mérkőzések 9 órakor kezdődnek, és több mint 20 pályán zajlanak. 12 órától kezdődik a BuDUNKpest, a 3. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa. Itt a világ legjobb akrobatikus kosárlabdázói mérik össze tudásukat - kosárlabda parádé várható két kategóriában, szlovén, amerikai és magyar csapatok részvételével. 11.00 órától a két éve elindított NBA Junior program 2018/19-es bajnokságának bronzmérkőzése és döntője kerül megrendezésre.

Szombaton ismét Magyar Kosárlabdázás Napja a Hősök terén Forrás: hunbasket.hu

A kezdetektől fogva kiemelten kezelik a hátrányos és sérült fiatalok integrációját. Az integráció és a tolerancia jegyében a rendezvényeken évek óta jelen vannak a speciális olimpia sportolói és a kerekesszékesek is, akik „ép", egészséges társaikkal is sportolnak. Mindkét csoport külön pályán kap versenyzési lehetőséget. 2015 után már második alkalommal játszanak a kerekesszékesek egy 6 csapatos streetball bajnokságot a már hagyománynak mondható bemutató és VIP mérkőzéseken túl.

Az esemény idei kiemelt programja, a 3. Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa, amelyet ismét hazánk rendez meg BuDUNKpest néven. Az akrobatikus kosárlabdázás az USA-ból indult közel 40 éve, eddig mégis csak Magyarországon szerveztek belőle versenyeket. A BuDUNKpestre a világ legjobb akrobatikus kosárlabdázói érkeznek hazánkba versenyzőként, valamint versenybírókként Szlovéniából, Franciaországból, valamint az Amerikai Egyesült Államokból. Az akrobatikus kosárcsapatok produkciója különleges módon ötvözi a kosárlabdasport és az akrobatika elemeit, a virtuóz akrobatika segítségével látványos zsákolásokat, kosárlabda show-t mutatnak be.

A FIBA szigorú 3x3 szabályaival és egy jól működő profi Event Maker rendszerrel rendezik a Streetball Challenge sorozat állomásait. A rendszer célja, hogy a 3x3 játékosok az összes 3x3 verseny, amire nevezni tudnak, illetve a már lejátszott mérkőzéseik eredményeit egy helyen, a play.fiba3x3.com oldalon megtalálhassák.

A hagyományos „Válogatottak Klubja" kezdeményezés keretében az MKOSZ és a szervezők várják az összes jelenlegi és volt válogatott játékost az eseményre.

Az érdeklődők a következő eseményeket kísérhetik figyelemmel:

- 3X3 MKOSZ Kupa
- Kenguru 3x3 Kupa
- Streetball 3x3
- Streetball Classic
- Budapest 3x3 Kupa

Az idei éved különlegessége, hogy a záróesemény nevezett csapatai a Toti jóvoltából egyedi versenymezt kapnak. Az idén 30 éves hazai sportszergyártó, aki ettől az évtől hivatalos szállítója a Streetball sorozatnak, ezzel a gesztussal kívánja emlékezetessé tenni a résztvevőknek a nem mindennapi évfordulót.

Kiegészítő programok:

- VIP-mérkőzések
- Dobóversenyek
- Kerekesszékes kupa
- Speciális Olimpikonok mérkőzése
- Zsákolóverseny