Vágólapra másolva!
A Ferencváros női kézilabdacsapata nagy meglepetésre 30-30-s döntetlent játszott hazai pályán a DVSC Schaeffler ellen az NB I 9. fordulójából előrehozott mérkőzésen.

Az első percekben úgy tűnt, hogy a támadások ellenszerét itt is, ott is megtalálták, nehezen indult be a gólgyártás, a hatodik percre fordulva 2-0-ra vezetett a Fradi. A kevés gól elsőszámú okozója a két kapus volt,

Bíró Blanka és Triffa Ágnes is kiváló hatékonysággal védett.

Kicsivel később aztán pontosabbá váltak a mezőnyjátékosok is, kevesebb volt a védés, de az FTC a két-három gólos előnyét jól őrizte. A játékrész végéhez közeledve Emilie Christensen is megmutatta, hogy az alapképességei egészen jók, gólt szerzett és parádés gólpasszt adott az amúgy is eredményesen kézilabdázó Schatzl Nadine-nak –

plusz háromnál távolabb azonban ezzel sem került a Ferencváros

– számolt be a fradi.hu.

A Ferencváros pontot veszített hazai pályán a DVSC ellen Forrás: fradi.hu

A szünetről kétgólos előnnyel jöhetett vissza az FTC (15-13), de

két perc sem telt el a második félidőből, amikor már a DVSC-nél volt az előny.

Kovacsics Anikó és Klujber Katrin megrázta magát, újra visszavette a vezetést a hazai együttes, de innen idegőrlő, és nagyon kiegyenlített mérkőzés kezdődött. A vendégek kapusa, Triffa hihetetlenül jól védett, sorra fogta a ziccereket. Közben fokozódott a hangulat, és ahogy a debreceniek érezték a lehetőséget, úgy lettek egyre lelkesebbek.

A hajrában Kovacsics egyenlített, de újabb debreceni gól jött, huszonkilenc másodperccel a vége előtt időt kért Elek Gábor - egy gólos hátrányban.

Hét mezőnyjátékossal támadott az FTC és Schatzl Nadine kiegyenlített,

s bár az utolsó debreceni támadást kivédekezte a fővárosi csapat, de meglepetésre így is pontot veszített.

A mezőny legeredményesebbje a fővárosiak junior világbajnok jobbátlövője, Klujber Katrin volt 11 góllal.

Női kézilabda NB I, 9. forduló (előrehozott mérkőzés)
FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler 30-30 (15-13)