Társoldalunk:

Nagy meglepetésre otthon botlott a Fradi női kézicsapata

2019.09.10. 20:00

A Ferencváros női kézilabdacsapata nagy meglepetésre 30-30-s döntetlent játszott hazai pályán a DVSC Schaeffler ellen az NB I 9. fordulójából előrehozott mérkőzésen.

Az első percekben úgy tűnt, hogy a támadások ellenszerét itt is, ott is megtalálták, nehezen indult be a gólgyártás, a hatodik percre fordulva 2-0-ra vezetett a Fradi. A kevés gól elsőszámú okozója a két kapus volt, Bíró Blanka és Triffa Ágnes is kiváló hatékonysággal védett. Kicsivel később aztán pontosabbá váltak a mezőnyjátékosok is, kevesebb volt a védés, de az FTC a két-három gólos előnyét jól őrizte. A játékrész végéhez közeledve Emilie Christensen is megmutatta, hogy az alapképességei egészen jók, gólt szerzett és parádés gólpasszt adott az amúgy is eredményesen kézilabdázó Schatzl Nadine-nak – plusz háromnál távolabb azonban ezzel sem került a Ferencváros – számolt be a fradi.hu. 

A Ferencváros pontot veszített hazai pályán a DVSC ellenForrás: fradi.hu

A szünetről kétgólos előnnyel jöhetett vissza az FTC (15-13), de két perc sem telt el a második félidőből, amikor már a DVSC-nél volt az előny. Kovacsics Anikó és Klujber Katrin megrázta magát, újra visszavette a vezetést a hazai együttes, de innen idegőrlő, és nagyon kiegyenlített mérkőzés kezdődött. A vendégek kapusa, Triffa hihetetlenül jól védett, sorra fogta a ziccereket. Közben fokozódott a hangulat, és ahogy a debreceniek érezték a lehetőséget, úgy lettek egyre lelkesebbek.

A hajrában Kovacsics egyenlített, de újabb debreceni gól jött, huszonkilenc másodperccel a vége előtt időt kért Elek Gábor - egy gólos hátrányban. Hét mezőnyjátékossal támadott az FTC és Schatzl Nadine kiegyenlített, s bár az utolsó debreceni támadást kivédekezte a fővárosi csapat, de meglepetésre így is pontot veszített.

A mezőny legeredményesebbje a fővárosiak junior világbajnok jobbátlövője, Klujber Katrin volt 11 góllal.

Női kézilabda NB I, 9. forduló (előrehozott mérkőzés)
FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler 30-30 (15-13)