Társoldalunk:

A Telekom Veszprém nyerte a rangadót, továbbra is hibátlan az NB I-ben

2019.09.10. 19:31

A férfi kézilabda NB I 2. fordulójában a Telekom Veszprém hazai pályán 33-22-re nyert a Grundfos Tatabánya KC elleni rangadón, így David Davis csapata öt mérkőzést követően is hibátlanul áll az élen. A MOL-Pick Szeged magabiztosan nyert a Vác ellen.

A forduló előtt az eddigi négy bajnokiját egyaránt megnyerő Telekom Veszprém a mindössze egy meccset játszó – azt megnyerte Vladan Matics együttese – Tatabányát fogadta.

A hazai csapat a mérkőzés elején ellépet, majd az egy-két gólos előnyét a 23. percig tartotta is a nagyon jól játszó vendég együttes ellen. Ekkor előbb Bartucz védte Nilsson ziccerét, míg a másik oldalon Győri egyenlíteni tudott egy nagy átlövésgóllal (10-10).

Innen viszont a Veszprém percei következtek, hiába kért időt is Matics, a hazai csapat 5-0-s szériát produkált, és az első játékrész végén 15-10-re vezetett.

A Telekom Veszprém a Tatabányát is legyőzteForrás: Telekom Veszprém/Facebook

A második félidő első 10 percében újabb nagy lépést tett a Veszprém, hogy megnyerje a rangadót. David Davis együttese támadásban megállíthatatlan volt, és tovább növelte az előnyét, hiába válaszolt Mahé szép góljára gyorsan Győri (22-15). A folytatásban a hazai együttes kiválóan tartotta az előnyét, a meccs utolsó szakaszára Nenadics hetese után nyolcgólos előnnyel ment a Veszprém (26-18).

A végén pedig már csak az volt a kérdés, hogy a két csapat között lesz-e tízgólos különbség, végül meglett, a Veszprém 33-22-re nyert. 

A MOL-Pick Szeged magabiztosan nyert 39-23-ra a Vác ellen. 

Férfi kézilabda NB I, 2. forduló, eredmények
Telekom Veszprém- Grundfos Tatabánya KC 33-22 (15-10)
MOL-Pick Szeged-Vác 39-23 (18-9)