A 39 éves Scola vezetésével verte ki Argentína az aranyesélyes szerbeket

Basket Horizontal
Argentina's Luis Scola (C) celebrates with his teammate Nicolas Laprovittola after their team's win against Venezuela at the Basketball World Cup Group I second round game in Foshan on September 6, 2019. (Photo by Ye Aung Thu / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Argentína-Szerbia meccsel kezdődött a negyeddöntők sora a férfi kosárlabda-világbajnokságon. Meglepetésre az argentin válogatott szinte végig vezetve verte meg a szerbeket. A dél-amerikai csapatban a 39 éves Luis Scola 20 pontot dobott.

Az első negyedben az argentinok nagyon rákapcsoltak, 5-0-ra, 12-4-re, és 16-10-re is vezettek, majd 16-16-nál utolérte ellenfelét a szerb csapat. Nikola Jokicék 22-21-nél vezettek először, majd egy reklamálásért kiosztott technikainak is köszönhetően 23-23-ra is egyenlítettek a szerbek, de egy gyors kosárral 25-23-ra még Luis Scoláék vezettek az első negyedet követően. A szerbek összesen 11 büntetőt dobhattak az első negyedben.

Campazzo varázsol:

A második negyedben gyorsan átvették a vezetést a szerbek, de utána rendre hibáztak, Maximo Fjellerup kosarával pedig újra Argentína vezetett, időt is kért Djordjevic. Luca Vildoza és Laprovittola triplájának, és Marjanovic két faultjának is köszönhetően 36-28-ra vezetett Argentína, amikor Jokic hozott össze egy 2+1-es akciót.

Utána jött egy kis triplabemutató: Vildoza, Simonovic és Garino is kintről talált be, volt, aki többször is. 45-40 után állandósult az ötpontos különbség, Jokic duplájának köszönhetően 54-49-cel fordultak a csapatok.

Jokic 14, Bogdanovic és Garino 10-10 pontnál járt egy félidőt követően.

Bogdanovic hármasáva indult a negyed, de a 39 éves Luis Scola is bevert egy triplát, az argentin csapat pedig őrizte az előnyét, három, négy, öt pontnál nem nagyon tudott közelebb lépni Szerbia. Djordjevic edző egy technikait is kidumált magának, ami után jobb lett a szerbek védekezése, viszont Jokicot rendre csapdázták a dél-amerikaiak, az egész negyedben két pontja volt. Bjelica rázta meg magát, egy hármasával és két büntetőjével 66-65-re hozta fel a szerbeket. 68-67-tel, egypontos előnnyel fordultak az agrentinok az utolsó negyedre.

Luis Scola 20 pontjával vezette győzelemre az argentin csapatot Forrás: AFP/Ye Aung Thu

Guduric hármasával indult a negyed, a szerbek átvették a vezetést, majd Jokic rossz dobása után Garino is elsüllyesztett egy triplát, újra Argentína vezetett, ráadásul Campazzo is betalált kintről. Egy kosárváltás után, 76-72-nél kellett időt kérnie a szerb kapitánynak.

Scola szedett le a legjobbkor egy támadó pattanót, amit kosárral fejezett be, majd Scola dobott újabb kosarat, 80-73-mal fordultak a felek az utolsó öt percre. Egy újabb duplára Bjelica dobott egy triplát, majd Laprovittola 2+1-ese után már 85-76 volt, majd Scola is rátett még két kosarat.

Bogdanovic hármasával 1:20-szal a vége előtt 91-85-re jöttek vissza a szerbek.Az argentin időkérés után Campazzo dobott egy kettest a vonalról, majd Deck robogott végig egy labdaszerzés után. At argentin válogatott végül 97-85-re nyert, az elődöntőben az amerikai vagy a francia csapat lesz az ellenfele. A szerbek az alsóházi rájátszásban az 5-8. helyért folytatják a világbajnokságot.