Vágólapra másolva!

Bronzérmes lett a magyar válogatott az első teqvoly-világbajnokságon

Óriási izgalmakkal és lengyel diadallal zárult az első teqvoly-világbajnokság Budapesten. A magyar válogatott Csehország csapatát verte a bronzmérkőzésen.

Budapesten rendezték a Teqball asztalra kifejlesztett új, röplabda alapú sportág, a teqvoly első világbajnokságát. A magyar fővárosba tizenhat ország versenyzői érkeztek, hogy összemérjék tudásukat a 25.000 dollár összdíjazású viadalon.

A szombati és vasárnapi csoportküzdelmeket, illetve az egyenes kieséses szakaszt követően vasárnap délután rendezték meg a döntőket. A magyar csapat, a verseny során végig bravúrosan játszó Bányik-Blázsovics páros a bronzmérkőzésig menetelt és meg is nyerte azt.

A rendkívül szoros és izgalmas döntőt végül 2:0-ra nyerte meg a lengyel válogatott az osztrák páros ellen.

A teqvoly világbajnokságon nézőként számos politikus, sportvezető, egykori és aktív sztársportoló is képviseltette magát. A sportág nemzetközi híre folyamatosan terjed, amelyre egy jó példa, hogy már a német férfi röplabda válogatott is meghívta a teqvoly fejlesztő csapatát a Berlin mellett található edzőtáborába, ahol minden túlzás nélkül, a játék elvarázsolta az egy hét múlva kezdő Európa-bajnokság egyik sztárcsapatát.