Tíz év után elődöntőben a lengyelek a női röplabda-Eb-n

Poland v Spain - Volleyball European Championship Women, Eight Final volley cev SPORT EVENT action lodz Poland EUROPEAN Volleyball Championship Women Poland v Italy CEV Volleyball European Championship Women
Polish team poses during Volleyball European Championship Women, Eight Final match between Poland and Spain on 1st September 2019 in Lodz, Poland. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A lengyel válogatott elődöntőbe jutott a női röplabda Európa-bajnokságon.

A kétszeres Európa-bajnok lengyel csapat a szerdai negyeddöntőben az eddig veretlen németek felett aratott ötszettes győzelmet Lódzban, majdnem tízezer néző előtt.
A mérkőzésen a német válogatott az első játszmában jól játszott, a második és a harmadik szett azonban lengyelek fölényét hozta. A negyedik felvonásban 12-8-as hazai vezetés után a németek Louisa Lippmann jó támadásaival és Denise Hanke ászaival fordítottak, és döntő szettre mentették a találkozót.

Jogos a lengyel öröm Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A mindent eldöntő játékrészben a lengyelek négyes ütőjük, Magdalena Stysiak szerváival korán vezetést szereztek, amit meg is őriztek, így 2009 óta először bejutottak a négy közé.
A 2011-ben és 2013-ban ezüstérmes németeknek ugyanakkor sorozatban harmadszor jelentette a negyeddöntő a végállomást.

A kontinenstornát négy városban - közte Budapesten - rendezik, a magyar válogatott a csoportjában egy győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen zárt, így nem jutott tovább.
Az elődöntőket szombaton, a bronzmérkőzést és a döntőt vasárnap játsszák Ankarában.

Eredmény, negyeddöntő: Lódz: Lengyelország-Németország 3-2 (-22, 16, 19, -17, 11)
korábban:
Olaszország-Oroszország 3-1 (-25, 22, 25, 21)
korábban:
Ankara: Törökország-Hollandia 3-0 (20, 22, 20) Szerbia-Bulgária 3-0 (19, 18, 26)
Az elődöntőben: Törökország-Lengyelország, Szerbia-Olaszország