Kis híján megverték az amerikai kosárválogatottat

Basket Horizontal
Myles Turner (L) of the US fights for the ball with Turkey's Cedi Osman (R) during the Basketball World Cup Group E game between US and Turkey in Shanghai on September 3, 2019. (Photo by HECTOR RETAMAL / AFP)
Vágólapra másolva!
A kínai férfi kosárlabda-világbajnokságon hihetetlenül izgalmas végjátékot követően, hosszabbítás után 93-92-re nyert az amerikai válogatott a török csapat ellen, ezzel két meccs után négy ponttal áll Gregg Popovich csapata.

Az amerikai válogatott szinte végig vezetett a törökök elleni csoportmeccsen, de a negyedik negyed utolsó pillanataiban kettővel mentek a törökök. Jayson Tatum emelt fel egy triplát szinte a dudaszó pillanatában, de egy török védő teljesen feleslegesen odaütött, három büntetőt dobhatott az Egyesült Államok csapata.

Tatum háromból kettőt dobott be, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban a törökök vezettek hol kisebb, hol egy kicsit nagyobb előnnyel, és Sarica csapata egypontos előnyben négyszer is próbálkozhatott büntetődobással, de egy sem ment be.

A forgatókönyv a hosszabbítás végén is hasonló volt, mint a rendes játékidőben, amerikai büntetők zárták le a meccset, Khris Middleton egyet sem rontott a megítélt kettőből, így 93-92-re nyertek az amerikaiak.

Az NBA legértékesebb játékosával, Jannisz Antetokunmpóval a csapatukban meglepetésre kikaptak a görögök a brazil csapattól. Az európaiak hiába vezettek sokáig, a harmadik negyedben fordítottak a brazilok, végül 79-78-ra nyertek

A keddi játéknapon biztossá vált, hogy az Egyesült Államok, Brazília, Franciaország, Litvánia és Ausztrália is továbbjutott a csoportjából, de nem juthat már tovább a két vereséggel álló Németország, Japán, Montenegró, Kanada és Szenegál sem.

Eredmények:

E-csoport:
Japán–Csehország 76–89
Egyesült Államok–Törökország 93–92 – hosszabbítás után

F-csoport:
Montenegró–Új-Zéland 83–93
Brazília–Görögország 79–78

G-csoport:
Németország–Dominikai Köztársaság 68–70
Jordánia–Franciaország 64–103

H-csoport:
Ausztrália–Szenegál 81–68
Litvánia–Kanada 92–69