Hosszabbításos drámában esett ki a 3x3-as női kosárcsapat

Medgyessy Dóráék az olimpiai kvalifikációért játszanak
Vágólapra másolva!
Hiába játszott jól és vezetett magabiztosan a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott a spanyolok elleni Eb-negyeddöntőben, a hispánok hosszabbításban legyőzték Károlyi Andrea vb-ezüstérmes csapatát a debreceni Európa-bajnokságon.

A spanyolok szereztek vezetést, de Theodoreán Alexandra egy távoli tiszta dobóhelyzetet értékesített, 2-1-re vezetett a magyar csapat. Innentől kezdve a spanyolok percei következtek, mert sorozatban 3 pontot dobtak. Idegesen játszott a magyar csapat, tegyük hozzá, hogy rekkenő hőségben rendezték a meccset.

A spanyolok energikusabban mozogtak, és 2.20 elteltével 5-2-re vezettek. A távoli dobások sem mentek be, Medgyessy is hibázott. 2-7 után Theodoreán hozta vissza a reményt, mert újabb távolival 4-7 lett az állás. Az első négy pontot Theodoreán dobta. Goree egy betörés után dobott kosarat, de oda is vertek neki, tehát büntetőt dobhattunk. A 4. percben 2 ponttal vezettek a spanyolok. Aztán már csak 1 ponttal, mert Goree belelendült, és újabb kosarat ért el (7-8). Nagyon sokat kivehetett a csapatból, hogy folyamatosan kellett üldözni a spanyolokat.

A nagydarab Cuevast nehezen lehetett tartani, de Medgyessyt ez nem érdekelte, mert egy távolival egyenlített, majd Goree kosarával átvettük a vezetést (11-10.) Viana messziről válaszolt, izgalmas volt a meccs. Papp Klaudia is hozzátette a magáét két távolival, 15-13, ez már jelentős előnynek tetszett. Papp óriásit játszott ezekben a pillanatokban. 3.29 volt ekkor hátra. Medgyessy egy újabb távolival operált, 17-13, 4 pontra voltunk a meccs befejezésétől, mert 21 pontnál már vége a bulinak. De a spanyolok nem adták fel. Zseniális volt a mérkőzés, méltó egy Európa-bajnoki negyeddöntőhöz. Innen már minden apró ponttal közelebb kerültünk a győzelemhez.

2.19-cel a vége előtt megkaptuk a 7. csapathibát, innentől kezdve 2 büntetőt dobhattak a spanyolok. Fel is jöttek 18-17-re. Nagyon kellett tehát vigyázni a szabálytalanságokkal is. Cuevas odaütött Medgyessynek, de nekik ez még csak az 5. volt, de aztán megkapták a hatodikat. Goree-t meglökték, reklamált, technikait kapott. Ygeravide kettőt dobott, kihagyta. Aztán a kétségbeesett Cuevas odaütött, két büntetőt dobtunk. 1 perc volt ekkor hátra. Az első bement. A második nem. 19-17. Cuevas betört, 19-18, majd Goree ellen fújtak belemenést. Fél perccel a vége előtt a spanyolok kiegyenlítettek, 19-19. Mi jöttünk. Nem esett több kosár, hosszabbítás következett.

A hosszabbításban az a csapat nyer, amelyik előbb éri el a 2 pontot. Gyakorlatilag egy új meccs vette kezdetét. Goree egyet bedobott, 20-19, de erre jött egy spanyol dupla, és a hispánok jutottak be a legjobb 4 közé.

Elképesztő meccs volt, nagyon nagy kár volt a vereségért, de nagyszerűen küzdöttek a magyarok.