Vágólapra másolva!
Kihirdették az Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottjának a keretét az augusztus 31-én kezdődő világbajnokságra. A legnagyobb sztárok hiányoznak a csapatból és kérdéses, hogy a fiatalok is olyan sima vb-győzelmet tudnak aratni, mint öt évvel ezelőtt Kevin Duranték.

Kemba Walker, Donovan Mitchell, Derrick White, Marcus Smart, Jayson Tatum, Jaylen Brown, Khris Middleton, Joe Harris, Harrison Barnes, Brook Lopez, Myles Turner, Mason Plumlee.

Ezt a tizenkét játékost viszi a kínai világbajnokságra Gregg Popovich az Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottjának szövetségi kapitánya, akit a szakma az NBA egyik legjobb edzőjének tart. Öt évvel ezelőtt az Egyesült Államok simán legyőzte az összes ellenfelét vb-n, kérdéses, hogy az Irving-Harden duó nevével fémjelzett társaság eredményességát képes lesz-e megismételni a Popovich-csapat.

Jayson Tatum és Donovan Mitchell tehetséges fiatalok, de vajon elegek lesznek a világbajnoki címhez? Forrás: AFP/2019 Getty Images/Harry How

Kik állíthatják meg a TEAM USA-t? Elsősorban a remek csapajátékot játszó görögök, akiknél pályára lép Jannisz Anteokounmpo az NBA előző idényének legértékesebb játékosa. A Nikola Jokics és Bogdan Bogdanovics nevével fémjelzett szerbek, a felkészülési mérkőzésen az amerikaiakat legyőző ausztrálok vagy a franciák és a spanyolok is meglephetik az amerikaiakat.

Egy biztos, izgalmas világbajnokság lesz az idei.