Vágólapra másolva!
Magyarország 3-1-re kikapott Romániától a női röplabda Európa-bajnokság második mérkőzésén. Jan De Brandt kapitány szerint túl görcsös volt a csapata és a sok ki nem kényszerített hibát vétett, ez okozta a vereséget. Mérkőzés utáni nyilatkozatok. 

Jan De Brandt szövetségi kapitány az Origónak nyilatkozott a Románia elleni vereséget követően:

"Ma nem volt megfelelő a védekezésünk, nekünk a háló alatt kell megnyernünk a mérkőzéseket. A magyar válogatottnak a nyitásfogadás az egyik erőssége, ami ma nem működött. Rengeteg volt a ki nem kényszerített hibánk, ami a görcsösségből fakadt.

Hollandia jóval jobb csapat, mint a miénk, de Azerbajdzsán és Horvátország ellen javítani kell" – szögezte le a belga szakember.

Jan De Brandt nem volt elégedett a válogatott védekezésével Forrás: Origo

"Túlságosan görcsösek voltunk. Nagyon akartunk a győzelmet, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Szépen kialakítottuk a helyzeteinket, de nem tudtuk befejezni őket. Hétfőn javítani kell az azeriek ellen" – mondta Tálas Zsuzsanna a találkozót követően.

Tálas Zsuzsanna (8) szerint a görcsösség volt a vereség oka Fotó: Szabó Gábor / Origo - Origo

Török Kata kétszer is jól állt be nyitni, volt, hogy zsinórban három pontot is szereztünk a nyitásai után.

"Megpróbáltam mindent, amikor pályára léptem. A nyitásfogadásunk ma nem működött, azt össze kell rakni a következő mérkőzésekre" – elemzett lényegre törően a meccset követően a Vasas ütője.

Németh Anett ugyan remekül játszva 26 pontott szerzett Románia ellen, de ő sem tudott szombaton a döntő faktor lenni.

"Nem tudom, mi hiányzott, kielemezzük a játékunkat és megpróbáljuk hétfőig kijavítani a hibákat" – mondta az Észtország elleni meccs hőse.