Vágólapra másolva!
Egy Magyarország-Románia mérkőzés bármelyik csapatsportágban igazi presztízscsata. Nem lesz ez másképpen szombaton este 20.30-kor a Papp László Sportarénában, ahol a női röplabda Európa-bajnokságon a két ország csapata egymás ellen lép pályára. Ám ennek az összecsapásnak van egy olyan mellékszála, amely tovább generálhatja a feszültséget.

A Fatum-Nyíregyháza óriási tehetsége, Varga Elizabet Lenke személye indukálhatja a feszültséget. A fiatal játékos Budapesten született, de később átköltözött Romániába. Ott lett belőle játékos, onnan került át Nyíregyházára.

A Magyar Röplabda Szövetség természetesen minden követ megmozgatott azért, hogy Varga magyar színekben játszhasson, de ezt a román szövetség megakadályozta. Egészen pontosan elengedte volna Vargát, de olyan hatalmas összeget kért, amely egyrészt irreális volt, másrészt az MRSZ ezt nem tudta volna kifizetni.

A románok mindezt azért tehették meg, mert - bár Varga tétmérkőzésen soha nem játszott a román felnőtt válogatottban - a játékos utánpótlás-szinten már tagja volt a román nemzeti együttesnek.

A 20 éves tehetség tehát nem lehet ott a magyar válogatottban - de a románban sem, mert az ellenfél szövetségi kapitánya nem tette be az Eb-keretbe Vargát. A pályán lehet este ezért a románoknak visszavágni.