Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte Észtországot az Európa-bajnokság budapesti csoportkörének első fordulójában. A válogatott másodedzője szerint a játékosok betartották a taktikai utasításokat, ez volt a könnyű győzelem kulcsa.

Németh Anett a mérkőzés legeredményesebb játékosa így látta az Észtország elleni mérkőzést:

"Önbizalommal telve tudtunk pályára lépni, Jan az edzőtáborok alatt felkészített minket mentálisan a hazai Európa-bajnokságra.

Csodálatos volt egy ilyen remek közönség előtt röplabdázni.Tudtam, hogy bennem van a jó teljesítmény, egy évet játszottam Amerikában, ahol fejben megerősödtem és a válogatott edzőtáborok alatt tudtam csiszolni a játékomat. Nagyon várom a szombati, románok elleni meccset, jó hangulatban tudok igazán jól játszani" – mondta Németh az Origónak a találkozó után, kiemelve Jan De Brandt szövetségi kapitány munkáját is.

Németh Anett 14 ponttal lett a mérkőzés legeredményesebb játékosa Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

"Taktikailag sikerült végrehajtaniuk mindent a játékosoknak, amit előre megbeszéltünk.

Az észt válogatott a nyitásaira építő csapat, de a nyitásfogadásunk kiválóan működött a mai napon. Előre megbeszéltük, hogy sok támadást fogunk centerből befejezni, amit Pekárik és Nagy is remekül végrehajtott. Ha a románok ellen is hasonlóan betartjuk a megbeszélt taktikát, akkor két győzelemmel kezdhetjük az Eb-t" – nyilatkozta Jókay Zoltán a válogatott másodedzője a mérkőzés után.

Pekárik eredményesen támadott a center posztról Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

Észtország kevés pontot ütött a mérkőzésen, a magyar válogatott jó védekezésének Molcsányi Rita volt az egyik alappillére.

"Nagyon jó érzés, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságot győzelemmel tudtuk kezdeni. Fokozatosan nehezednek az ellenfelek a tornán, de ilyen csodálatos közönség előtt holnap Románia ellen is nyernünk kell" – mondta Molcsányi Rita, a válogatott liberója.

"Remekül éreztem magam a pályán.Tudtuk, hogy jól nyit az észt csapat, de a védekezésünkkel ki tudtuk kapcsolni a nyitójátékukat.

Betartottuk a taktikai utasításokat és könnyed győzelmet arattunk.

Már várom a holnapi románok elleni meccset, biztosan pikáns találkozó lesz" – mondta a 10 pontot szerző Szakmáry Gréta a meccs után.

A fegyelmezetten végrehajtott taktikának köszönhetően győzelemmel kezdte Magyarország a budapesti Európa-bajnokságot Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

A magyar válogatott szombaton 20.30-tól Románia ellen játsza a következő mérkőzését a budapesti Eb-n a Papp László Budapest Sportarénában.