Ivkovics Sztojan: összeállt a 2025-ös kosárválogatott gerince

Ivkovic Stojan
Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya
Vágólapra másolva!
A nyári felkészülés során már összeállt a 2025-ös Európa-bajnokságon bevethető férfi kosárlabda-válogatott gerince - mondta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány az M1 aktuális csatornán pénteken.

Az elmúlt hetekben lejátszott öt mérkőzésről, amelyeket a februárban kezdődő 2021-es Európa-bajnoki selejtezősorozat jegyében vívott a nemzeti csapat kiemelte, "hat alapember is hiányzott a keretből, elég csak Hanga Ádámot vagy Vojvoda Dávidot megemlítenem, de most azt akartam látni, hogy a fiatalok hogy muzsikálnak világbajnoki résztvevő ellenfelekkel szemben". Hozzátette, "többen óva intettek, hogy nem szabad B-válogatottal kiállni az öt NBA-játékost felvonultató németek vagy a görögök ellen, akiknél szinte mindenki az Euroligában vagy az NBA-ben szerepel. Mi azonban nem ijedtünk meg, és részben a lengyelek elleni győzelemmel megmutattuk,

Ivkovics Sztojan, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya megtalálta a jövő csapatának a gerincét Fotó: Csudai Sándor - Origo

A kapitány közölte, komoly esély van kijutni a 2021-es Eb-re, amelynek Németország, Olaszország, Csehország és Georgia ad otthont. A magyar válogatott a selejtezőcsoport februárban kezdődő küzdelmei során Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával találkozik, a kvartettből az első három együttes jut ki az Eb-re.
Ami a szeptemberi elnökségi ülésen várható döntéseket illeti, Ivkovics Sztojan elmondta: ha valaki nála jobban tudja irányítani a válogatottat, akkor ő támogatni fogja az illetőt, mivel ez a munka "nem egy személyről" szól.