Tíz év után letaszították a rögbi-világranglista éléről Új-Zélandot

RugbyU Horizontal
New Zealand's TJ Perenara (L) leads the Haka ahead of the the Rugby Championship Bledisloe Cup Test match between the New Zealand All Blacks and Australia in Auckland on August 17, 2019. (Photo by Greg Bowker / AFP)
Vágólapra másolva!
Tíz év után letaszították a rögbi-világranglista éléről Új-Zélandot, hétfőtől Wales vezeti majd a rögbi világszövetség (World Rugby) összesítését, miután a szeptemberben kezdődő világbajnokságra való felkészülési mérkőzésen a walesiek hazai pályán legyőzték Angliát.

A walesi válogatott először kerül majd a 2003 óta vezetett világranglista élére - jelentette vasárnap a BBC. A Warren Gatland vezetésével dolgozó walesiek 13-6 arányban győzték le Angliát szombaton Cardiffban.

A szövetségi kapitány nem tulajdonított túl nagy jelentőséget a hírnek. "Ez csak egy szám, nem igaz?" - kérdezte. Hozzátette, jó hallani, hogy elsők, de "nem csinálnak nagy ügyet" belőle, nem ragadtatják el magukat. Fontosabbnak nevezte, hogy jó teljesítményt nyújtsanak a Japánban megrendezésre kerülő világbajnokságon, hétről hétre dolgoznak.

Hiába a Haka, odalett a listavezető hely Forrás: AFP/Greg Bowker

Az új-zélandi válogatott, az "All Blacks" annak ellenére is elveszíti vezető helyét a hétfőn megjelenő friss összesítésben, hogy szombaton 36-0-ra "átgázolt" Ausztrália válogatottján.

A rögbi-világbajnokságot 1987 óta négyévente rendezik meg, a címvédő Új-Zéland, amely eddig a legtöbbször, három alkalommal diadalmaskodott.

A 2019-es torna szeptember 20-án kezdődik, november 2-án ér véget. Húsz csapat, az A-csoportban Írország, Skócia, Japán, Oroszország, Szamoa, a B-csoportban Új-Zéland, a Dél-Afrikai Köztársaság, Olaszország, Namíbia, Kanada, a C-csoportban Anglia, Franciaország, az Egyesült Államok, Argentína és Tonga, a D-csoportban pedig Ausztrália, Wales, Georgia, a Fidzsi-szigetek és Uruguay szerepel.