Világbajnoki résztvevőt győzött le a magyar férfi kosárlabda-válogatott

Perl Zoltán (b), a magyar válogatott tagja, valamint a lengyel Przemyslaw Zamojski a férfi kosárlabda világbajnoki selejtezősorozat C csoportjában játszott Magyarország - Lengyelország mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Nagyszerű teljesítménnyel győzte le a magyar férfi kosárlabda-válogatott Hamburgban a lengyel nemzeti csapatot. A lengyelek az augusztus végi, Kínában megrendezendő világbajnokságra készülnek, mi a 2020 februárjában rajtoló Eb-selejtezőre. A végeredmény: Magyarország-Lengyelország 80-75.

Sztojan Ivkovics csapatát pénteken a szintén vb-résztvevő és házigazda németek győzték le, de ez a vereség nem törte össze a magyar válogatottat. A nyári felkészülés során ez volt a negyedik meccs (korábban a németek mellett a görögök és az irániak is legyőztek bennünket), ennek sem a magyar csapat volt a favoritja. Ennek megfelelően az első félidőben többnyire a lengyelek vezettek, de már a második negyedet sikerült a magyar válogatottnak megnyernie. A második félidőben előbb felváltva vezettek a csapatok, majd a végjátékot a magyar együttes bírta jobban és 80-75-re megnyerte a találkozót.

A magyar csapatban négy játékos is 10 dobott pont fölé került. Filipovity Márkó 16, Perl Zoltán 15, Govens 13, Váradi Benedek 11 pontot szórt.

A magyar csapat vasárnap a csehek ellen fejezi be a hamburgi négyes tornát.

Eredmény, felkészülési torna, 2. forduló: Magyarország-Lengyelország 80-75 (20-24, 24-17, 21-22, 15-12)