Kikapott Németországtól a magyar férfi kosárlabda-válogatott

Szerbia Magyarország kosárlabda
Isztambul, 2017. szeptember 10. Keller Ákos (j) és a szerb Ognjen Kuzmic a férfi kosárlabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Isztambulban, a Sinan Erdem sportcsarnokban 2017. szeptember 10-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az augusztus 31-én kezdődő világbajnokságra készülő Németországgal játszott Hamburgban felkészülési meccset a magyar férfi kosárlabda-válogatott. Sztojan Ivkovics csapata nagyon rosszul kezdett, de egy negyedet követően méltó ellenfele volt Németországnak. A hazai csapat végül 83-62-re nyerte mérkőzést.

A jövő évi Eb-selejtezőkre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott a világbajnokságra hangoló német válogatottal játszott felkészülési mérkőzést Hamburgban. Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány szerette volna erős ellenfél ellen tesztelni a csapatát. A hazaiak kezdőjében ott volt Dennis Schröder, Moritz Wagner és Daniel Theis is, akik az előző szezont az NBA-ben töltötték, így Jannisz Antetokunmpo után ismét nagy nevű ellenfelek ellen mutathatták meg a tudásukat Keller Ákosék.

Az esélyeknek megfelelően kezdődött a találkozó, 15-0-ra is vezettek már a németek, amikor Pongó Marcell megszerezte az első magyar kosarat. Az egész első negyedet dominálta a hazai csapat, 23-4-et mutatott az eredményjelző tíz perc után. A második játékrész már jobban alakult magyar szempontból, csak két ponttal voltak jobbak Dennis Schröderék.

Váradi Benedek a Falco mellett a válogatottnak is meghatározó játékosa Forrás: Bodorkos Máté/falcokc.com

A folytatásban feljavult a magyar válogatott támadásban és védekezésben is. A csapatkapitány Keller Ákos és Váradi Benedek kiváló játékának köszönhetően a harmadik negyedet 19-12-re a magyar válogatott nyerte meg. Az utolsó tíz percben visszaállt Schröder és Theis is a német válogatottba, akik nem hagyták, hogy a magyar válogatott közelebb zárkózzon. 83-62-re nyerte meg Németország a mérkőzést.

Eredmény, felkészülési torna, 1. forduló:
Németország-Magyarország 83-62 (23-4, 23-21, 12-19, 25-18)
legjobb dobók: Schröder 19, Theis 11, illetve Keller 12, Váradi 10, Ferencz 10