Társoldalunk:

Az NBA-sztár kellemesen csalódott a magyar kosárválogatottban

2019.08.11. 16:56

A magyar férfi kosárlabda-válogatott pénteken Görögország ellen játszotta első mérkőzését a krétai Agean felkészülési tornán. A magyar csapat tisztességgel helyt állt a világklasszisok sorát felvonultató hazaiak ellen, de borítani nem tudta a papírformát (83-59).A görög válogatottban először lépett pályára Giannis Antetokounmpo azóta, hogy megválasztották az előző idény MVP-jének az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, az NBA-ben.

Nem csoda, hogy telt ház, 5222 néző előtt játszottak a magyarokkal, a Milwaukee Bucks 211 centis sztárjának minden megmozdulását hatalmas ováció és sikítás fogadta a lelátón. A mérkőzés után a biztonsági őrök gyűrűjében hatalmas tömeg várta a „görög szörnyet" a csarnok előtt, az autogramvadászok közül mindenki vele akart egy-egy szelfit.

Giannis Antetokounmpo dicsérte a magyar válogatottatForrás: AFP/2019 Getty Images/Stacy Revere

„Jó meccs volt, megmondom őszintén, hogy előzetesen nem ismertem a magyar válogatottat, de kellemes meglepetés volt, nagyon fizikális csapat, amely keményen odatette magát. Kellemetlen, agresszív stílusuk volt, emiatt sok eladott labdára kényszerítettek minket. Többször is könyörtelenül kihasználták, amikor nem becsültük meg eléggé a labdát, amint volt esélyük, lerohantak minket. Volt több könnyű, tiszta dobásuk is. Ettől függetlenül azért érvényesítettük a papírformát, és megmutattuk, milyen a görög csapat, magabiztosan nyertünk. Még van sok minden, amiben javulnunk kell, tudunk még ennél sokkal jobban is játszani, de a pénteki meccs mindenképpen egy jó kis teszt volt számunkra" – mondta a BB1.hu-nak Giannis Antetokounmpo. 

„Nekem személy szerint a saját célom az, hogy kihozzam magamból a maximumot, mindig százszázalékra fogok törekedni. Tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, megvannak csapatként is a céljaink, de elég könnyelmű kijelentés lenne egy vébé előtt, ha azt mondanám, hogy éremért megyünk, vagy a legjobb négy között akarunk zárni. Az biztos, hogy szeretnénk olyan messzire jutni, amennyire csak lehet" – árulta el a kínai világbajnoksággal kapcsolatban.