Vágólapra másolva!
Polgár Judit gyújtja meg a Maccabi Európa Játékok lángját. Az eseményt július 29. és augusztus 7. között Budapesten rendezik.

"Megtisztelő a felkérés, hogy meggyújthatom az év egyik legjelentősebb magyarországi sport- és kulturális eseménye, a zsidó sportolók nemzetközi találkozója, a Maccabi Európa Játékok lángját.

Egyrészt mert a Budapestre érkező több mint kétezer sportoló megismerheti ezt a csodálatos várost, ami minden bizonnyal még emlékezetesebbé teszi majd számukra a versenyeket, másrészt azért, mert a Maccabi Játékoknak korábban már több alkalommal is részese voltam. Bécsben az Európai Játékokon vettem részt, ahol szimultán partikat adtam; 2009-ben az Izraelben rendezett 18. Világjátékokon -

amelyet a világ harmadik legnagyobb sporteseményének tartanak a nyári olimpia és a labdarúgó világbajnokság után

- pedig átvehettem Simón Peresz izraeli elnöktől a Most Outstanding Female Athlete (A legkiválóbb női sportoló) kitüntetést" - nyilatkozta Polgár Judit a felkérés után.

Polgár Judit számára óriási megtiszteltetés, hogy ő gyújthatja meg a lángot Forrás: Chessbase.com

A kiváló sakkozó elmondta, hogy a

Maccabi Játékok különlegessége, hogy itt a részvétel is, nem csupán az eredmény a fontos.

A sportolók által elvégzett munka mellett a rendezvény valódi célja nem az egyéni diadal, hanem a kultúrák találkozása, amely nyitottságra és elfogadásra tanít minden korosztályt. A játékokon a múlt, a jelen és a jövő egyaránt képviseli magát. Talán nincs még egy olyan sportesemény a világon, amely a generációk tekintetében is ennyire sokszínű lenne.

Itt egyszerre áll rajthoz idős és fiatal, hogy a megmérettetésben összekapcsolódva átadja egymásnak az elfogadás, a tisztelet és a szeretet üzenetét.

Minden olyan megmérettetés, amely a közös élmény mellett ezzel az üzenettel is bír, hasznos a rendező ország és a résztvevő sportolók számára.