Az olasz első osztályba igazolt a magyar kosárválogatott erőssége

Vojvoda Dávidot magához láncolná a szolnoki kosárcsapat
Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalban szereplő Pallacanestro Reggiana férfi kosárlabdacsapata szerződtette a magyar válogatott Vojvoda Dávidot.

A 28 éves Vojvoda Dávid eddig a Szolnoki Olaj játékosa volt, két évre írt alá új csapatához.

A Reggiana a 2012–2013-as idényben jutott fel az élvonalba, azóta tagja a Serie A-nak – a gárda ez idő alatt egyszer olasz Szuperkupát nyert, a 2013–2014-es kírásban pedig első lett az EuroChallenge-ben.

Vojvoda Dávid Forrás: Illyés Csaba/Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub

„Most jött el az idő, illetve egy olyan lehetőség, hogy érdemes kipróbálnom magam légiósként – mondta a Nemzeti Sportnak Vojvoda Dávid. – Huszonkilenc éves leszek szeptemberben, a legjobb korban vagyok, hogy megmutassam magam külföldön. A Reggio Emilia volt az a csapat idén nyáron, amelynél az általános igazgatótól az elnökön át mindenki szerette volna, hogy oda igazoljak. Legfőképpen az edző, Maurizio Buscaglia, többször beszéltünk telefonon, mély benyomást tett rám, jókat mondott a városról, a csapatról. Egyébként is ismertem a közeget, játszottam ott egy EuroChallenge-mérkőzést a Szolnokkal, tapasztalhattam, mennyire népszerű a szurkolók körében a klub. Nagyon izgatott vagyok, nagyon várom a lehetőséget, pluszmotivációt jelent, hogy meghatározó játékosként számolnak velem, arról nem is beszélve, hogy karrierem egyik legnagyobb kihívása lesz, hogy bizonyítsam, egy igazi topbajnokságban is megállom a helyem."