Vágólapra másolva!
A magyar női junior kézilabda-válogatott 29-27-re legyőzte Oroszországot a győri Európa-bajnokság elődöntőjében, ezzel bejutott a torna vasárnapi döntőjébe. Golovin Vlagyimir csapata az első félidőben már nyolc góllal is vezetett, de az oroszok fordítani tudtak, a hajrát azonban a magyar csapat bírta jobban. 

Jól kezdte az előző Eb ezüstérmese elleni találkozót Golovin Vlagyimir csapata, amelyik az első negyedóra végére már négy góllal vezetett (9-5). Különösen a szélsők voltak elemükben, Schatzl Natalie és Bánfai Kira is többször eredményes volt. Amikor a pedig a 20. perc környékén a kilencméteres vonalról remekül lövő oroszok kezdtek magukhoz térni, akkor meg az irányító Pál Tamara és a másik jobbszélső, Arany Rebeka is elkezdte párosával lőni a gólokat. Miután pedig a kapuban Herczeg Lili sorra fogta a ziccereket, az oroszoknak 15-9-nél időt kellett kérniük – ami után gyorsan kaptak két újabb gólt, így a magyar csapat végül magabiztos 19-12-es előnnyel mehetett szünetre.

A magyar válogatott álomszerűen kezdte a meccset Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

A második félidő Herczeg hetes védésével indult, a következő büntetőt aztán már belőtték az oroszok, majd elhibáztunk egy ziccert, amiből jött a következő gól, Golovin pedig rögtön időt kért, miután eltelt öt perc, és még nem lőttünk gólt. A harmadik orosz találat után a nyolcadik perc közepén Schatzl végre betalált, az első félidőben remeklő Bánfai azonban most sorra hagyta ki a biztosnak tűnő helyzeteket. Újabb hat percet kellett várni a következő magyar gólra, Tóth Nikolett alakította 21-19-re az állást.

A következő támadásból Vámos is betalált, régen lőttünk már két egymást követő akcióból gólt. Herczeg is újra megfogott egy lövést. Pál azonban hetest hibázott, Szimko góljával pedig 22-22-nél, egy 13-5-ös sorozattal egyenlítettek az oroszok.

A második félidőben visszaesett a magyar csapat Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

Kuczora Csenge ugyan belőtt egy hetest, az emberelőnnyel azonban nem tudtunk élni, egy-eggyel futott le a két perc. Az 53. percben Maszlova 6. góljával először vezettek az oroszok (23-24). Az 55. percben Simon beállóból lőtt góljával vettük vissza a vezetést, Kuczora hetest hibázott, Herczeg azonban ziccert fogott. Az iménti hetest kiharcoló Vámos Petra ezúttal egy kétperces kiállítást szállított, Kácsor Gréta pedig egy percen belül két gólt szerzett, és az utolsó percre fordulva újra két góllal vezetett a magyar csapat.

A női junior válogatott drámai csatában jutott be az Eb-döntőbe Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

Az oroszok még tudtak lőni egy gólt, de a második félidő legjobbja, Vámos meglőtte a mieink 29. gólját, Herczeg védése pedig már csak méltó lezárása volt az elődöntőnek.

Eredmény, női junior kézilabda-Eb, elődöntő:
Magyarország–Oroszország 29-27 (19-12)
A magyar csapat gólszerzői: Schatzl Natalie 4, Albek 2, Kácsor 6, Bánfai 3, Pál 4, Kuczora 2, Arany 2, Tóth N. 1, Stranigg 1, Vámos 3

A fináléban a holland együttes lesz a mieink ellenfele, amely a norvégokat múlta felül 31-29-re. A döntőt vasárnap 17.30-tól rendezik az Audi Arénában.