Vágólapra másolva!
A magyar női válogatott 11 ponttal legyőzte a torna legnagyobb esélyesének tartott francia csapatot a Szarejevóban zajló U18-as női kosárlabda Európa-bajnokság elődöntőjében, így bejutott a döntőbe, ahol Olaszország lesz az ellenfele vasárnap. Völgyi Péter a csapat taktikai fegyelmét emelte ki, Angyal Barbara a felkészülésben látja a siker kulcsát, Kiss Angelika szerint a palánk alatt is a magyar együttes volt a jobb, míg Varga Aliz úgy látja, csapatmunka sikere a döntőbe jutás. A fináléban pedig már nem akar megálllnii a magyar kosárválogatott.

„Az elejétől a lefújásig kézben tartottuk a mérkőzést,

minden taktikai húzásra jól tudtunk reagálni, s ennek köszönhetően 40 percen keresztül a mi akaratunk érvényesült.

Nagyon fontos volt, hogy meg tudtuk fékezni a franciák gyorsindításait, a rendezetlen védelem elleni játékát, ez ugyanis az egyik legfőbb erősségük. Tulajdonképpen csak egy rövid időszakban torpantunk meg a zóna ellen, de ott is gyorsan rendeztük a sorokat" – mondta Völgyi Péter, aki már az olaszok elleni döntőről is ejtett pár szót a Hunbasketnek.

Völgyi Péter: az aranyért mindenre képesek vagyunk! Forrás: hunbasket.hu

„Nagyon sokat kivett a lányokból ez a mai meccs, ami az ellenfelet ismerve egyáltalán nem is csoda. Ugyanakkor van egy hatalmas motiváció, ami úgy gondolom, átlendít bennünket ezen. Az aranyérem önmagában is egy hatalmas kihívás, de

– tette hozzá a szakember.

Angyal Barbara ritkán kap könnyű feladatot a világversenyeken, most sem kellett unatkoznia a franciák elleni elődöntőben.

„Negyven percig mi uraltuk a mérkőzést, nagyon koncentráltan játszottunk, igazán örülök a döntőbe jutásnak. Ehhez kellett, hogy nagyon felkészüljünk belőlük. Sokat videóztunk, átvettük a játékaikat, így aztán s

ok meglepetést nem tudtak nekünk okozni. nagyon várom a döntőt, nagyon akarunk győzni, ezért meg is teszünk mindent"

– mondta a lapnak a magyar kosaras.

Angyal Barbara a felkészülésben látja a siker kulcsát Forrás: hunbasket.hu

A francia válogatott centerein védekezni finoman szólva sem éppen egyszerű feladat. Erősek, magasak, gyorsak, s kellően erőszakosak. Így aztán előzetesen tudni lehetett, hogy hatalmas feladat vár Kiss Angelikára, a miskolciak magasemberére.

„Készültünk rájuk, a súly- és magassági fölényt a mérkőzésen is érezhettem. De tényleg tisztában voltunk azzal, hogy mire számíthatunk tőlük, s úgy gondolom, jórészt sikerült is szembeszállni velük. Az, hogy a felnőtt csapattal készülök év közben, és ott is játszom rendszeresen, ez nagyon sokat számít, én is úgy érzem, hogy fejlődtem ebben a szezonban. Örülök, hogy ebből a válogatott is tud profitálni. Remek, összetartó közösség, a pályán is számíthatunk egymásra, és természetesen a pályán kívül is. Ez hatalmas pluszt ad mindannyiunknak.

Nyerni akarunk, ott vagyunk a döntőben, most már nem akarunk itt megállni"

– árulta el a Hunbasketnek Kiss Angelika.

Varga Aliz: a csapatmunka sikere a döntőbe jutás Forrás: hunbasket.hu

Varga Alíz a mérleg nyelve volt a palánkok alatt. Kiss Angelikával egészen remek kettőst alkotnak, Aliz dupla-duplával járult hozzá a magyar csapat sikeréhez. Tíz pontja és tíz lepattanója több mint jó teljesítmény a francia centerek szorításában.

„A csapat nagyon sokat segített nekünk abban, hogy meg tudjuk fogni a francia centereket. Enélkül én sem tudtam volna eredményes lenni. A csapatmunkát emelném ki. A védekezésünk az alapja mindennek, ha ez nem működne így, akkor nem tudnánk gyorsak lenni. Így viszont indításból,

rendezetlen védelem ellen megmutathatjuk a kreativitásunkat is. A buszon már ünnepeltünk egyet, de aztán már az olaszok elleni döntőre koncentrálunk.

Ahogyan eddig, úgy most is felkészülünk, aztán hajrá!" – árulta el Varga Alíz.