Vágólapra másolva!
A friss világbajnoki ezüstérmes magyar női válogatott 13-7-re kikapott a 3x3-as kosárlabda olimpiai kvalifikációs világkupasorozatának jekatyerinburgi állomásának elődöntőjében.

A hazai pályán játszó oroszok 2-0-ra és 3-1-re is vezettek, majd Cyesha Goree egyenlítést érő kétpontosa két palánk alól szerzett kosárral újra két ponttal elléptek, majd a magyar csapat hibáit kihasználva 8-4-re és 9-5-re is vezettek, innen pedig már nem tudott visszakapaszkodni az egyik legjobbját, Medgyessy Dórát ezúttal nélkülő csapat.

Most nem sikerült megismételni a vb-bravúrt Forrás: dvtk.eu

A Böröndy Vivien, Cyesha Goree, Papp Klaudia, Thodorean Alexandra összetételű csapat a torna első napján előbb 21-13-ra legyőzte Csehországot, majd könnyedén verte 21-6-ra Mongóliát. Szerdán az elődöntőbe jutásért a szintén mindkét csoportmeccsét megnyerő Fehéroroszországot győzték le a mieink 15-13-ra.

A másik elődöntőben a franciák 15-11-re legyőzték az Egyesült Államokat.

Az vk-sorozat első három tornáját, a kínai Csengduban, az olaszországi Torinóban, illetve a franciaországi Poitiers-ben rendezték, következő állomások sorrendben a szintén olaszországi Lignanóban a franciaországi La Rochelle-ben és Voironban, Prágában és végül augusztus 26-27-én Debrecenben lesznek.