Vágólapra másolva!
Szakmai körökben csak szupercsapatként emlegetik a magyar női U18-as kosárlabda-válogatottat, amely 2018-ban az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, a világbajnokságon pedig negyedik lett. Völgyi Péter együttese vasárnap Szarajevóban a második mérkőzését is megnyerte a korosztályos Eb-n. Az orosz válogatott az első félidőben mindössze 11 pontot tudott dobni a magyarnak, amely ezen a szinten is elképesztő.

Az Eb még szombaton kezdődött, a magyar lányok játszi könnyedséggel intézték el a fehérorosz válogatottat. 97-61 lett a vége. Pedig a sorsolás nem nekünk kedvezett, hiszen a csoportunkban ott van az orosz, a szerb és a fehérorosz együttes is. Ehhez képest a magyarok két forduló után simán jutottak tovább. Ehhez kellett a vasárnapi oroszverés. A végeredmény 76-34 a magyar válogatott javára, ebben nem is ez a szép, hanem az, hogy

az oroszok az első negyedben 5, a másodikban 6 pontot dobtak a remekül működő magyar védelemnek.

Dombai Réka vezeto a labdát az oroszok ellen Forrás: FIBA

Az U18-as válogatott egyik vezéregyénisége az a Dombai Réka, aki a 2018-19-es szezonban az NB I pontkirálynője volt és aki nyáron igazolt a Vasasból Győrbe. Dombait az utóbbi évek legnagyobb magyar tehetségének tarják.

A fiatal játékos a fehéroroszoknak úgy dobott 19 pontot, hogy összesen 18 percet játszott.

Az oroszok elleni meccsen Angyal Barbara és a Sopron Basket új játékosa, Varga Alíz villogott. Előbbi 15, utóbbi 10 pontot szerzett.

Az U18-as válogatott hétfőn este 20.45-től Szerbia ellen játssza utolsó csoportmérkőzését Szarajevóban.