Vágólapra másolva!
A férfi kosárlabda Bajnokok Ligája-sorozat szervezői kedden ismertették a 2019/20-as szezon selejtezőinek részleteit. A magyar bajnok, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely nem kiemeltként kezdi meg szereplését a selejtező első körében.

Az idei szezonban két selejtezőkör vezet a főtábláig, a magyar bajnok Falco már az első kvalifikáció során érintett lesz. A csapatokat ezúttal is két kategóriára osztották: kiemelt és nem kiemelt, a szombathelyiek ez utóbbi szekcióban várják a sorsolást, írja a BB1.hu szakportál.

Az első körben érintett csapatok:
kiemeltek: Bakken Bears (dán), Balkan Botevgrad (bolgár), CSM CSU Oradea (román), Donar Groningen (holland), Friborg Olympic (svájci), Kyiv-Basket (ukrán), Legia Warsaw (lengyel), Cmoki-Minszk (fehérorosz).

A nem kiemelt csapatok pedig a következők: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, Inter Bratislava (szlovák), Kapfenberg Bulls (osztrák), Karhu Basket Kauhajoki (finn), Keravnosz (ciprusi), SL Benfica (portugál), Södertälje Kings (svéd), Z-Mobile Pristina (koszovói).

A továbbjutók kiléte oda-visszavágós alapon dőlnek el. A nem kiemelt csapatok lesznek a pályaválasztók, vagyis az első mérkőzést hazai pályán játsszák, szeptember 17-én, a visszavágókra szeptember 20-án kerül sor.

A második körben bekapcsolódó csapatok:
Telenet Giants Antwerp (belga), San Pablo Burgos (spanyol), Telekom Baskets Bonn (német), Ventspils (lett), Lietkabelis (litván), Mornar Bar (montenegrói), Polski Cukier Torun (lengyel) és Nyizsnyij Novgorod (orosz).

A második selejtezők hivatalos mérkőzésnapjai: szeptember 26. és 29.

A sorsolást július 4-én, délben tartják, Svájcban.