Vágólapra másolva!
Jól játszott, de 3-0-ra kikapott Ausztriától a magyar férfi röplabda-válogatott az Európa-liga utolsó csoportmeccsén. Mindhárom szett elején vezetett Bogdan Tanase csapata, de a jobb erőkből álló Ausztria végül az összes játékrészt meg tudta fordítani, és simán megnyerte a találkozót.

A férfi röplabda-válogatott számára nem volt tétje az Ausztria elleni találkozónak az Európa-liga-döntőbe jutás szempontjából. Bogdan Tanese együttese a csoportban a harmadik helynél előrébb nem végezhetett, viszont egy győzelemmel megőrizhette a kvartettben a bronzérmes pozíciót Bosznia-Hercegovinával szemben. Kemény mérkőzésre számítottak Szabó Alpárék, mert az osztrák válogatottnak minden megszerezhető pontra szüksége volt ahhoz, hogy megnyerje a csoportot, és döntőt játszhasson az Európa-liga ezüst divíziójában.

11-10-re vezetett a mérkőzés elején a magyar válogatott. Szabó, Flachner és Bozóki is rendkívül eredményesen röplabdázott. 16-14-es osztrák vezetésnél kért időt Bogdan Tanase, érezte, hogy lehet esélye a csapatának megnyerni a szettet.

A rövid szünet után feljavult a magyar válogatott játéka,

18-17-nél már hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Rögtön magához is hívta a játékosait a vendégek kapitánya, amit egy 4-0-s osztrák rohanás követett. Kétpontos vendég előnnyel indult a hajrá, amit a játékrész végig meg is őriztek (24-26;0-1).

10-7-es magyar előnnyel indult a folytatás, Horváth látványos pontokat szerzett. Kiegyenlített játékot hozott a szett későbbi szakasz is egészen 13-13-ig, amikor a magyar válogatott elkezdett pontatlanul röplabdázni. A szett második felében folyamatosan három-négy ponttal vezetett Ausztria. A hajrában visszajött a magyar válogatott egy pontra, de a vezetést már nem tudta átvenni Bogdan Tanase csapata (21-25; 0-2).

A vereség ellenére nem játszottak rosszul Bozókiék Fotó: Hirling Bálint - Origo

A harmadik játékrész is eredményes magyar játékkal indult,

11-8-as hazai vezetésnél kértek időt az osztrákok. Hiába játszottak remekül Horváthék, 14-14-nél kiegyenlített Ausztria. Fáradtnak tűntek a magyar válogatott játékosai, egyre pontatlanabbak lettek a nyitásfogadások és a befejezések is. 20-19-es vendég vezetéssel fordultak a csapatok a hajrára, ahol 22-22-nél még nyitott volt minden. A szoros végjáték Ausztria jött ki jobban, és 3-0-ra megnyerte a találkozót (23-25;0-3).