Társoldalunk:

A Fradi hokicsapata is indul a Kontinentális Kupán

2019.06.14. 16:02

A Ferencváros jégkorongcsapata 19 év után visszatér az európai porondra, mivel elindul a második számú sorozatban, a Kontinentális Kupában.

Az FTC honlapjának pénteki beszámolója felidézi, hogy az 1997-ben létrejött KK-ban eleinte három, majd két magyar csapat indulhatott, manapság viszont már csak a bajnok szerepelhet. 

A Ferencváros jégkorong-csapata 19 év után tér vissza az európai kupaporondraForrás: SMIC/Micheller Szilvia

A lebonyolítási rendszer szerint az első csoportkör négy csapata közül egy jut tovább a második fordulóba, ahol nyolcan szerepelnek két csoportra osztva. Ebben a fázisban csatlakozik az Erste Liga győztese, a Ferencváros is. A csoportköröket mindig egy helyszínen rendezik, egy-egy hosszú hétvégén. A csoportokból egy-egy csapat jut tovább a harmadik körbe, ahol újabb hat rivális csatlakozik. A két négyes csoportból két-két együttes kerül a négyes döntőbe.

A Kontinentális Kupa sorsolását jövő pénteken rendezik Budapesten. Az biztos, hogy az európai porondra 19 év után visszatérő FTC-Telekom nem rendez csoportkört, tehát biztosan külföldi helyszínre utazik, várhatóan októberben.