Vágólapra másolva!
150 percig tartó mérkőzésen kapott ki a magyar válogatott Horvátországtól a női röplabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Szakmáry Grétáéknak így meg kell nyerniük a hátralévő két mérkőzésüket, hogy egyáltalán maradjon esélyük a sorozat négyes döntőjébe jutásra. 

A szombati maratoni meccs után Jan De Brandt kapitány pihenőt adott a játékosoknak, akik közül többen átmenetileg elhagyták a csapat kaposvári bázisát, hogy a szeretteik körében töltődjenek fel. Hétfőn azonban már egy kemény konditermi tréninget vezényelt Darabos Balázs erőnléti edző. A csapatot mentálisan feldobta, hogy a játékosokkal együtt mozgott a korábbi klasszis Dobi Edina, aki jelenleg a női röplabda-válogatott csapatvezetője. A mieink kedden már Grazban edzenek és készülnek az Ausztria elleni szerdai mérkőzésre.

A korábbi klasszis csapatvezetőként segíti a válogatott munkáját. Fotó: Polyák Attila - Origo

A női röplabda Európa-ligában három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a június 21-22-i varasdi négyes döntőben. Amennyiben a B csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még be az elődöntőbe.

Jan De Brandt együttese 4 mérkőzés után 7 ponttal jelenleg az Európa-liga B-csoportjának második helyén áll ugyan,

de a Horvátország elleni két vereség miatt nagyon kicsi az esélye, hogy legjobb csoportmásodikként végezzen. Az A csoportban Szlovákiának 8 pontja van, míg Spanyolország 9 ponttal áll a C csoport második helyén, tehát az ellenfelek botlása is szükséges a továbbjutáshoz.

– adta ki az utasítást a játékosoknak Jan De Brandt kapitány az Ausztriába induló buszon.