Vágólapra másolva!
Kiütéses győzelmet aratott a férfi kézilabda bajnokság döntőjének első találkozóján a Telekom Veszprém a MOL-Pick Szeged ellen. A Tisza-parti együttes az első félidőben remekül tartotta megát, de utána látványosan elfáradt. A kapuban parádézó Mikler vezérletével nagyon közel került a Veszprém a tavaly elveszített bajnoki cím visszahódításához.

Fordulatos és feszültséggel teli mérkőzésen 35-24-re legyőzte a Telekom Veszprém a Pick Szeged csapatát a bajnoki döntő első felvonásán. Ebben a szezonban már negyedik alkalommal találkoztak a riválisok, de a korábbi mérkőzéseken rendre szegedi siker született. Remekül kezdte a bakonyi csapat az összecsapást, többször is vezetett három góllal, de a Szeged nem hagyta magát leszakítani, és 8 perces veszprémi gólcsendet követően eggyel már a Tisza-parti együttes vezetett a félidőben. A második játékrész közepéig tartotta magát a Szeged, de az addig is jól védő Mikler Roland tovább tudta javítani a védési hatékonyságát, csapata pedig pillanatok alatt jelentős előnyt épített ki.

A meccs végére 11 gól lett a különbség, amivel a bakonyi csapat óriási lépést tett a bajnoki cím visszahódításához.

A mérkőzés végén Nagy László, Mikler Roland és Momir Ilics is elbúcsúzott a veszprémi közönségtől, hiszen a Telekom Veszprém hazai pályán már nem játszik több meccset a szezonban. A két klasszis átlövő visszavonul, a kapus pedig a rivális Pick Szegedhez igazol.

A Pick Szeged kiütésével búcsúzott Nagy László a Veszprém Arénától Fotó: Csudai Sándor - Origo

- köszönte meg a közönségnek a Veszprémben töltött időszak alatti buzdítást a csapatkapitány. "Három meccs van hátra, mindegyik találkozót szeretnénk megnyerni."

Lékai Máté remekül irányította a csapatát, több kulcspasszt is kiosztott.

"Remek fizikai állapotban vagyok, régen éreztem ennyire jól magam egy szezon végén. Hiába voltunk hátrányban a félidőben, az öltözőben nyugodtság volt. Az első félidő végén Blagotinseket elveszítettük, így az amúgy is szűk keretünk még eggyel csökkent, de hittünk magunkban, hogy meg tudjuk nyerni a meccset. A második félidőben Roli szenzációsan védett, a védekezésünk összeállt, Bánhidit most ki tudtuk kapcsolni, remekül megakadályoztuk, hogy eljusson hozzá a labda.

idén a Bajnokok Ligájában már láthattunk rá példát, hogy nagy előnyt le lehet adni." - mondta a három gólt szerző irányító a találkozó után.

Mikler Roland ma játszott utoljára hazai pályán a Veszprém színeiben, a szezon végén ugyanis a Pick Szeged csapatához igazol.

Mikler Roland megbabonázta a szegedi játékosokat Forrás: Veszprém Handball Team

"Küszködtem a meccs végén a könnyeimmel, de nem búcsúzom még. Három nagyon fontos találkozó még hátra van a szezonból,

Ha mindhármat megnyerjük, akkor biztos, hogy óriási nagy fesztivál lesz itt Veszprémben. Remekül összeállt a csapat védekezése, tudtam melyik folyosóban érkezhet a labda, így könnyű volt jól védeni. A második félidőben maximálisan megállítottuk a szegedi támadásokat védekezésben. A szezon végére összeállt a csapat minden tekintetben."- értékelt a kiváló formában lévő kapus.

Bánhidi Bence az alapszakasz meccseken gyakran állította megállíthatatlan feladat elé a Telekom Veszprémet. Rendre megszórta magát a kiváló fizikummal rendelkező beálló, a bajnoki döntőben viszont ő sem tudott lendíteni a csapatán.

"Kísértetiesen hasonlított ez a találkozó a Vardar elleni BL-negyeddöntő visszavágójához.

Elsősorban meg kell nyerni a a vasárnapi visszavágót és ha úgy áll majd a meccs, akkor foglalkozhatunk azzal, hogy 12 gól legyen a különbség."- nyilakozta szegedi beálló.

Marko Krivokapics a Pick Szeged másodedzője kiemelte,

hogy csapata nem azt stílust játszotta, ami a sajátja, meg kell találni azt a játékot amivel az ősszel sikert sikerre halmozott.

"Meg kell nyerni a vasárnapi visszavágót, láttunk már csodát a kézilabdában, reméljük, hogy vasárnap is láthatunk egyet."

A szegedi visszavágót vasárnap 18.00-tól rendezik.