Vágólapra másolva!
A hétvégi, budapesti négyes döntőre címvédőként készülő Győri Audi ETO KC csapatából négy játékos került be a női kézilabda Bajnokok Ligája pénteken kihirdetett álomcsapatába.

A dán Anne Mette Hansen a balátlövők, a norvég Stine Oftedal az irányítók, a román Crina Pintea a beállók, a brazil Eduarda Amorim pedig a védőjátékosok között végzett az élen.

A legtöbb szavazatot - több mint tízezret - Anne Mette Hansen kapta, a Győr és a Vipers kapusa, Amandine Leynaud és Katrine Lunde között pedig mindössze 81 voks döntött. A szavazás történetében először nem Ambros Martín lett a legjobb vezetőedző - aki az ETO-val négyszer nyert BL-t, most pedig a Rosztov-Dont irányítja -, hanem Emmanuel Mayonnade, a Metz trénere.

Az európai szövetség (EHF) voksolásán a legjobb fiatal játékosnak Háfra Noémit, a Ferencváros jobbátlövőjét választották.

Az EHF hatodik alkalommal megrendezett szavazásán öt héten át ötven jelöltből választhattak a szurkolók, akik közül végül 26 071-an vettek részt a voksoláson.

Stine Bredal Oftedal lett az idény legjobb irányítója Forrás: Csudai Sándor - Origo

A budapesti négyes döntő első napján, a szombati elődöntőben a győriek a norvég Vipers Kristiansand csapatával találkoznak, a másik ágon az orosz Rosztov-Don és a francia Metz HB mérkőzik egymással.