Vágólapra másolva!
Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány szerint több van a magyar csapatban, mint amit a kazahsztáni világbajnokságon mutatott, de a divízió 1/A a reális helye. A hazai jégkorong pedig ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint amelyekkel a magyar vízilabda évekkel korábban már szembesült, hogy a gyerekek „ömlenek" a sportágba, de nincs elég víz-, illetve jégfelület, elég edző és az elitképzésre kevesebb lehetőség marad. Majoross Gergely nyilatkozott a V4NA-nak.

A magyar férfi jégkorong-válogatott egy győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen zárt a vasárnap befejeződött divízió 1/A világbajnokságon. Jarmo Tolvanen betegsége miatt másodedzője, Majoross Gergely irányította a magyar csapatot a vb-n. Majoross játékosként tagja volt annak a 2008-as szapporói együttesnek, amely feljutott az A csoportba, majd játszott a svájci elit-világbajnokságon is.

- nyilatkozta Majoross Gergely a V4NA-nak, aki szerint a divízió 1/A a reális helye jelenleg a magyar férfi jégkorongnak.

Majoross Gergely szerint a divízió 1/A csoport a magyar válogatott reális szintje Forrás: MJSZ - Mudra László

A megbízott szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy ugyanazzal szembesült a hazai jégkorong-társadalom, mint amiről évekkel korábban Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdacsapat szövetségi kapitánya beszélt. „A gyerekek ömlenek a sportágba, ami egyrészt nagyon jó, másrészt viszont nem tudjuk követni ezt sem infrastruktúrában, sem edzőállományban. Túl gyors a növekedés, nincs elég jégfelületünk. Ami pedig még nagyobb probléma, hogy nincs elég edző és nem jut elég idő és hely az elitképzésre. Korábban kevesebb játékossal jobb minőséget tudtunk elérni", részletezte a problémákat Majoross Gergely.

Pénteken kezdődik az elit-világbajnokság. A házigazda szlovákok és a csehek is a nyolc között lehetnek a végelszámolásnál a MAC Újbuda vezetőedzője szerint.

Ez azzal is magyarázható, hogy egyre több országban van ma már minőségi jégkorong, egyre nagyobb a konkurencia. Ezzel együtt a képzésük még mindig irigylésre méltó, és a világklasszisaiknak köszönhetően szélsőségesen jó eredményt is elérhetnek a szlovákok, ami dobogós helyezést jelentene" - mondta Majoross Gergely, aki szerint a cseheknél a hátország stabilabb.

A szlovák óriás, Zdeno Chara 2011-ben a Boston Bruins csapatkapitányaként nyert Stanley-kupát Forrás: AFP/Samuel Kubani

„A cseh bajnokság erősebb, mint a szlovák, több elitjátékosuk van akár a tengerentúlon, akár Európában, így a csehek esetében egy érmes szereplés kevésbé lenne meglepetés", fogalmazott a V4NA-nak Majoross Gergely. A pénteken kezdődő vb-n, az első mérkőzésükön a szlovákok az Egyesült Államokkal, a csehek Svédországgal játszanak.