Vágólapra másolva!
Majoross Gergely szerint jobban összhangba kell hozni a terveket, a célokat és a realitást a magyar jégkorong-válogatottnál, amely az ötödik helyen végzett a vasárnap zárult nurszultani divízió I/A világbajnokság.

A megbízott szövetségi kapitány egy szerdai interjúban elmondta: elemzik, hogy mik voltak a jó események, és mit kellett volna máshogy, jobban csinálni a kazah fővárosban. Rámutatott: fontos, hogy ebből aztán készüljön anyag, ami hasznára lehet a jövő stábjának.

- fogalmazott.

Hangsúlyozta, a realitás jelenleg - ha nem is az ötödik hely -, de mindenképp a nem feljutó és nem kieső pozíciók egyike. Majoross a világbajnokság előtti héten vette át a nemzeti csapat irányítását, miután a szövetségi kapitány, a finn Jarmo Tolvanen kórházba került. Ennek kapcsán elmondta: ha ő maga állította volna össze a vb-keretet, az akkor is hasonló lett volna, esetleg egy-egy embert kicserélt volna.

Majoross Gergely (b) nem volt sikeres a világbajnoki szereplés Forrás: MTI/Czagány Balázs

Majoross kitért rá, egy ilyen tornán, ahol hét nap alatt öt mérkőzés vár a válogatottra, gyorsan felül kell kerekedni a nehézségeken, akármi is jön szembe de ennek nem tudtunk megfelelni. Mentálisan nem volt elég erős a csapat.
Ennek lehetett az egyik oka, hogy a szövetségi kapitány egészségügyi okok miatt nem tudott velük tartani, így megváltozott edzői stáb irányította a válogatottat. Hozzátette: az is lehet, hogy ez a csapat ma egyszerűen ilyen, s dolgozniuk kell rajta, hogy sokkal erősebbek legyenek fejben a játékosok.

"Át kell szabnunk a kabátot, jobban összhangba kell hozni a terveket, a célokat és a realitást. Ennek ellenére azt gondolom:

mint ahogy az elmúlt tizenegynéhány évben kétszer is megtörtént. De látni kell, hogy ma ez a divízió sokkal nehezebb és kiegyenlítettebb, mint bármikor korábban" - fejtette ki a megbízott kapitány.

A nurszultani tornáról a veretlenül győztes kazah és a második fehérorosz válogatott lesz ott a jövő évi svájci elit-világbajnokságon. A további sorrend Koreai Köztársaság, Szlovénia és Magyarország volt, az utolsó Litvánia jövőre a divízió I/B-ben szerepel, míg a harmadosztályból a román együttes jutott fel.