Vágólapra másolva!
Kölnben megtartották a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének sorsolását. A magyar csapatok közül a Telekom Veszprém volt érdekelt, miután a Szegedet kiejtette a macedón Vardar Szkopje. Rajtuk kívül a spanyol Barcelona és a lengyel Kielce várta a sorsolást.

A négyes döntőt tizedik alkalommal rendezik Németországban, Kölnben, a Veszprém egy év kihagyás után tér vissza Kölnbe, a klubkézilabda csúcseseményére.

A sorsoláson elsőként a Barcelona neve került elő. A katalánok az első elődöntőbe kerültek, másodikként a Veszprémet sorsolták ki, ezzel David Davis csapata a második elődöntőbe került, azaz elkerülte a Barcelonát.

A sorsolás második felében derült ki a két pontos párosítás, az elődöntőkben tehát

Veszprém-Kielce és Barcelona-Vardar Szkopje meccseket rendeznek.

A Veszprém-játékosok öröme a Flensburg elleni negyeddöntőben Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Frank Molter

Az EHF rögtön megszólaltatta a Veszprém játékosát, Lékai Mátét, aki elmondta, különleges lesz a Kielce elleni meccs, ugyanis három éve a lengyelek éppen a döntőben verték a Veszprémet.

A Veszprém játékosa megjegyezte, voltak már negyedikek, harmadikok és másodikak is a négyes döntőben, ezúttal szeretnék teljessé tenni a kollekciót, azaz megnyerni a sorozatot.

A győztesek a döntőben, a két vesztes csapat a bronzmeccsen találkozik majd. Az elődöntőket június elsején, a bronzmeccset és a döntőt június másodikán rendezik Kölnben.